Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ



Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στο Σουδάν. Γυναίκες και παιδιά σφάζουν οι αντιμαχόμενοι. Καθημερινό φαινόμενο οι σφαγές και οι εκτοπίσεις


Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν μεταξύ δύο διαφορετικών φυλών στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ, στο Νότιο Σουδάν.
"Έχουμε καταμετρήσει τις σορούς και υπολογίσαμε σε αυτό το στάδιο ότι 2.182 γυναίκες και παιδιά, όπως και 959 άνδρες, έχουν σκοτωθεί", δήλωσε τηλεφωνικώς ο Τζόσουα Κόνιι, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής Πίμπορ, όπου έχασαν τη ζωή τους οι άνθρωποι αυτοί.
Ο απολογισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από άλλη πηγή, ενώ ο ΟΗΕ υπολογίζει μέχρι στιγμής ότι δεκάδες και "ίσως" εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Περίπου 6.000 νεαροί ένοπλοι άνδρες της φυλής των Λου Νουέρ πέρασαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Πίμπορ και τα περίχωρά της, στην οποία κατοικεί η φυλή των Μούρλε, την οποία κατηγορούν για ζωοκλοπές.
Οι 6.000 άνδρες αποσύρθηκαν από την περιοχή μόνον όταν ο στρατός του Νοτίου Σουδάν άνοιξε πυρ εναντίον τους. Οι δύο φυλές έχουν διάφορες βεντέτες και συγκρούσεις εδώ και χρόνια για θέματα ιδιοκτησίας ζώων.
"Έγινε μία σφαγή", προσέθεσε ο Κόνιι, ο οποίος ανήκει στην φυλή των Μούρλε, σημειώνοντας ότι περισσότερα από χίλια παιδιά φέρονται ως αγνοούμενα και έχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, άνευ αμφιβολίας απαχθεί. Επίσης έχουν κλαπεί δεκάδες χιλιάδες ζώα, είπε.
News247.gr 
Compare and Book Your Holiday Travel Save up to 65% off! Compare Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet