Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ¨ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ¨ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


– Στήνουν αμιγώς μουσουλμανικό κόμμα που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές
– Δημιουργούν κλίμα πόλωσης στην περιοχήΎποπτα και περίεργα παιχνίδια στήνουν οι Τούρκοι στη Θράκη με «Δούρειο Ίππο» το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB)του Αχμέτ Σαδίκ το οποίο δεν διστάζει να κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και προσπαθεί παράλληλα να δημιουργήσει εντυπώσεις για καταπιέσεις από την χώρα μας.

Την ώρα που τα περισσότερα ελληνικά κόμματα αδυνατούν να βρουν μουσουλμάνους υποψήφιους ενόψει των ευρωεκλογών, αιφνιδιαστικά το DEB αποφάσισε να κατεβάσει αυτόνομο μουσουλμανικό συνδυασμό που καλλιεργεί κλίμα πόλωσης στη Θράκη.

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση αμιγώς μουσουλμανικού συνδυασμού έχει σημάνει συναγερμό τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ συνάντησαν γενική απροθυμία για συμμετοχή μουσουλμάνων στα ψηφοδέλτια τους, παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με μουσουλμάνους πολιτευτές της περιοχής.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια εξόχως επικίνδυνη ενέργεια που ενδέχεται να αναζωπυρώσει πάθη στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης καθώς όπως αναφέρει και σε σχετικό ρεπορτάζ το Θέμα, πίσω από αυτήν την ενέργεια βρίσκονται τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όπου σε συνεργασία με έλληνες μουσουλμάνους προσπαθούν να δημιουργήσουν πόλωση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εδώ και πέντε χρόνια κύκλοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής επιχειρούν διακαώς να θέσουν θέμα «ανεξάρτητης δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» μιλώντας περί δήθεν δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας τα οποία θίγονται από την ελληνική πλευρά και εγείροντας με τον τρόπο αυτό εθνικό ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων τους το γεγονός ότι διακινούν σημαίες του ψευδοκράτους σε ορεινές περιοχές ενώ στο μανιφέστο του ενόψει ευρωεκλογών το κόμμα DEB αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος καθαρά για Δυτική Θράκη: «Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αποσοβήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση προβοκάτσιας που ενδέχεται να λάβει χώρα κατά τα διάρκεια των ευρωεκλογών. Προβοκάτσια που μπορεί να έχει να κάνει με προσπάθεια θυματοποίησης των μουσουλμάνων της περιοχής.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet