Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Το σκάνδαλο της κατασκοπείας, που ταλανίζει τη Γερμανία, είχε επιπτώσεις και στη δημοτικότητα της Ανγκελα Μέρκελ.Η Καγκελάριος πλέον δεν είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ARD. Η Μέρκελ δέχεται επικρίσεις λόγω των δημοσιευμάτων περί βοήθειας της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, προκειμένου η δεύτερη να παρακολουθεί εταιρείες και αξιωματούχους στην Ευρώπη.

Αποτέλεσμα αυτού, να πέσει στο 70% το ποσοστό δημοτικότητας της Καγκελάριου. Αν και βέβαια παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γερμανία, αυτή ήταν μια ασυνήθιστη πτώση στα ποσοστά δημοτικότητας της καγκελαρίου μέσα σε μόλις έναν μήνα. Αυτό το ποσοστό είναι η χαμηλότερη επίδοσή της μετά το 65% του Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχει βγει αλώβητος από το σκάνδαλο, ξεπέρασε την Μέρκελ και κατέλαβε στην πρώτη θέση στην κατάταξη των Γερμανών πολιτικών βάσει δημοτικότητας, με 74%.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που είχε κάνει λόγο περί «σκανδάλου των μυστικών υπηρεσιών», εγείροντας ερωτήματα για τον ρόλο της Μέρκελ στο σκάνδαλο, που προκάλεσε ενδοκυβερνητικές τριβές στην κυβέρνηση συνασπισμού, ανέβασε τα ποσοστά του κατά πέντε μονάδες στο 53%.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση έδειξε πως το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο έλεγχος του Βερολίνου στις μυστικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκής.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet