Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΦΟΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Φονικές αγγελίες στο ίντερνετ

 Ιστορίες πίσω από αγοραπωλησίες που βάφτηκαν με αίμα

Ζούμε στην εποχή που το ίντερνετ κυριεύει τα πάντα. Όλα μπορούν να γίνουν με ένα απλό κλικ, με το ανάλογο κόστος όμως. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μας εγγυάται ότι το άτομο πίσω από την κάθε επικοινωνία μας είναι αυτός που λέει πως είναι. Το ρίσκο είναι μεγάλο, συχνά όμως το παίρνουμε. Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι ιστορίες που ακολουθούν.

Το Craigslist είναι μια πασίγνωστη διαδικτυακή σελίδα αγγελιών. Από την πώληση αυτοκινήτων και παιδικών ρούχων, μέχρι την παροχή ροζ υπηρεσιών, όλα είναι στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που αρκετές φορές βάφεται με αίμα. Οι αγοραστές συχνά θέλουν απλά ένα προϊόν. Οι ιδιοκτήτες του προϊόντος όμως αποδεικνύεται συχνά ότι θέλουν κάτι περισσότερο. Και αυτό το κάτι περισσότερο είναι η αφαίρεση της ζωής. 

Το «ροζ» μασάζ που κατέληξε σε σφαγή


Αριστερά ο δολοφόνος Billy Joe Delacey και δεξιά το θύμα του Luis Alberto Vasquez Oliva
Για δολοφονία πρώτου βαθμού καταδικάστηκε ο 36χρονος βετεράνος του αμερικανικού στρατού Billy Joe Delacey. O Billy έψαχνε μέσω του site αγγελιών Craigslist για υπηρεσίες μασάζ όταν είδε την αγγελία του 26χρονου μεξικανού Luis Alberto Vasquez Oliva, γνωστού ως Beto, ο οποίος διαφήμιζε «υπηρεσίες μασάζ για ενήλικες άντρες». Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, ξαπλωμένος σε ένα στρώμα και έχοντας δεχτεί βάναυσα χτυπήματα στο κεφάλι του. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον Billy καθώς στον υπολογιστή του μασέρ βρέθηκαν email που είχαν ανταλλάξει οι δύο άντρες μία μέρα πριν βρεθεί νεκρός ο Μεξικανός. Ο 36χρονος είπε στην αστυνομία ότι εμφανίστηκε στο ραντεβού που είχαν κλείσει για μασάζ και σεξ, αλλά άλλαξε την τελευταία στιγμή την απόφασή του για ερωτικές επαφές μαζί του και έφυγε από το διαμέρισμα του 26χρονου. Τελικά ομολόγησε τη δολοφονία και δικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Αιτία της δολοφονίας θεωρήθηκε η απέχθειά του για τους ομοφυλόφιλους, καθώς βρέθηκαν πολλές αναρτήσεις του στο ίντερνετ με ομοφοβικές επιθέσεις.

Μαχαιριές στα ερτζιανά



Πενήντα φορές μαχαιρώθηκε ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ABC George Weber τον Μάρτιο του 2009 από τον ανήλικο τότε, μόλις 16 ετών, John Katehis. Όλα ξεκίνησαν μέσω της αγγελίας που είχε δημοσιεύσει ο ανήλικος στο Craigslist προσφέροντας σεξ. Ο Weber επικοινώνησε μαζί του και του προσέφερε 60 δολάρια για σκληρά σεξουαλικά παιχνίδια. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά καθώς το 47χρονο θύμα βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, έχοντας δεχτεί πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό και την πλάτη. Τα σημάδια που βρέθηκαν στα χέρια του έδειξαν ότι πάλεψε να σωθεί μπροστά στο δολοφονικό μένος του ανήλικου. 

Η βίαιη συμπεριφορά του John αποκαλυπτόταν συχνά μέσα από δημοσιεύσεις φωτογραφιών με όπλα στο ίντερνετ, όπου εξέφραζε τον θαυμασμό του γι’ αυτά. Στη δίκη του, που κατέληξε σε κάθειρξη 25 ετών, ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία, ενώ οι συγγενείς του νεκρού δήλωσαν ότι τον συγχωρούν για την πράξη του.

Νταντά αμέσου δράσεως



Η 24χρονη νταντά Katherine Olson δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η αγγελία που είχε βάλει στο Craigslist θα της κόστιζε τη ζωή. Ο 20χρονος Michael John Anderson είδε την αγγελία της και της τηλεφώνησε για να συναντηθούν στο σπίτι του. Ήθελε όμως μόνο να σκοτώσει, όπως υποστήριξαν οι εισαγγελείς στη δίκη του, κατά τη διάρκεια της οποίας τον καταδίκασαν για φόνο. Όταν η 24χρονη εμφανίστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του, εκείνος άρπαξε το όπλο του πατέρα του και την πυροβόλησε. Στη συνέχεια μετέφερε το σώμα της και το στρίμωξε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της, οδηγώντας το σε ένα πάρκο, όπου και το εγκατέλειψε. Η σορός της βρέθηκε την επόμενη μέρα. 

Στη δίκη ο πατέρας της έκανε λόγο για μια κοπέλα έξω καρδιά που συνήθιζε να χρησιμοποιεί το Craigslist για να βρίσκει δουλειά. «Η Katherine εμπιστευόταν τους ανθρώπους. Δυστυχώς, η εύπιστη φύση της την οδήγησε σε αυτή την παγίδα», είπε.

Η φάρμα βάφτηκε με αίμα



Ο 53χρονος Richard Beasley αναζητούσε μέσω του Craigslist εργάτες για μια φάρμα στο Οχάιο. Ή τουλάχιστον αυτός ήταν ο τρόπος του για να ξεγελάσει τον 56χρονο Ralph Geiger, τον 51χρονο David Pauley και τον 47χρονο Timothy Kern, που έψαχναν δουλειά και κατέληξαν δολοφονημένοι από τον αυτόκλητο ιεροκήρυκα. Ο τέταρτος, ο 49χρονος Scott Davis, τη γλίτωσε με τραύματα από σφαίρες στον ώμο του. Ο 53χρονος είχε μάλιστα συνεργάτη στα δολοφονικά του σχέδια έναν ανήλικο.

«Δεν σκότωσα κανέναν. Συγγνώμη στις οικογένειες. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι γι’ αυτούς», δήλωσε στη δίκη του, ενώ η μητέρα του έκανε λόγο για ένα παιδί που είχε κακοποιηθεί σωματικά από τον πατριό του και σεξουαλικά από γείτονες. Στον 53χρονο επιβλήθηκε η θανατική ποινή.


Τα θύματα (από αριστερά) David Pauley, Timothy Kern και Ralph Geiger

Η Chevrolet της φρίκης


Οι δολοφόνοι George Carter (αριστερά) και Kendrick Demus (δεξιά)

Ο 21χρονος Christian Martin ήταν πολύ χαρούμενος που βρήκε σε αγγελία να πωλείται το αγαπημένο του αυτοκίνητο, μια Chevrolet. Αυτός ήταν και ο λόγος που τηλεφώνησε αμέσως στους George Carter και Kendrick Demus που είχαν βάλει την αγγελία στο Craigslist. Το ραντεβού δόθηκε στο πάρκινγκ ενός φαστ φουντ. Ο 21χρονος έμεινε ικανοποιημένος από το αμάξι και αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του προκειμένου να πάρει τα χρήματα για την αγορά. Οι δύο άντρες όμως τον ακολούθησαν και τον δολοφόνησαν μέσα στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να αρπάξουν τα χρήματα και να εξαφανιστούν. Η κοπέλα του Martin σώθηκε, εκείνος όμως δεν επιβίωσε.

Τίνος είναι το μωρό;



Με έναν αρρωστημένο τρόπο έχασε τη ζωή της η Heather Snively το 2010 από την 27χρονη Korena Roberts στο Όρεγκον. Αφορμή για τη συνάντηση των δύο γυναικών ήταν μια αγγελία για την πώληση παιδικών ρούχων, στην οποία ανταποκρίθηκε το 21χρονο τότε θύμα, που περίμενε παιδί. Η Snively ξυλοκόπησε την Korena με ένα γκλομπ και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να βγάλει το μωρό από την κοιλιά της! Το πτώμα της βρέθηκε στριμωγμένο στο πατάρι, ενώ η δολοφόνος μετέφερε αμέσως το μωρό στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ότι ήταν δικό της. Η 27χρονη συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος της είπε ότι το 2007 η Korena είχε γεννήσει ένα νεκρό παιδί και από τότε είχε πάθει εμμονή με τα μωρά: παρακολουθούσε συνεχώς βιντεάκια στο YouTube με γεννήσεις, έπλεκε παιδικά ρούχα και έλεγε σε όλους ότι ήταν έγκυος. 



Το ίδιο συνέβη και το Μάρτιο του 2015 στο Κολοράντο, όταν η 34χρονη Dyne Lane δολοφόνησε την 26χρονη Michelle Wilkins, που είχε δείξει ενδιαφέρον για τα παιδικά ρούχα που πουλούσε μέσω διαδικτύου. Σε αυτή την υπόθεση βέβαια η μητέρα επέζησε, όχι όμως και το μωρό της, το οποίο βγήκε από τα σπλάχνα της με τον ίδιο βίαιο τρόπο όπως και το μωρό της Heather.

Το θανατηφόρο smartphone


O δολοφόνος Alexander Lyons

Το 2011 ο Jonathan Clements ήθελε ένα smartphone και δημοσίευσε μια αγγελία στο Craigslist στην οποία ανταποκρίθηκε ο Alexander Lyons. Το ραντεβού των δύο αντρών για την αγοραπωλησία, έναντι 95 δολαρίων, είχε οριστεί σε ένα βενζινάδικο στο Ντιτρόιτ. Τελευταία στιγμή ο Lyons άλλαξε το σημείο συνάντησης και κάλεσε το θύμα να βρεθούν στο σπίτι της θείας του. Εκεί τον πυροβόλησε, άρπαξε τα 100 δολάρια και έγινε καπνός.

Ο δολοφόνος του Craigslist



Ο Phillp Markoff έχει μείνει στην εγκληματική ιστορία ως «ο δολοφόνος του Craigslist». Ο φοιτητής ιατρικής συνήθιζε να εντοπίζει μέσω του site αγοραπωλησιών πόρνες και στα ραντεβού τους τις λήστευε και τις κακοποιούσε. Ένα όμως από αυτά τα πονηρά ραντεβού απέβη μοιραίο, όταν ο Markoff πυροβόλησε και σκότωσε την Julissa Brisman σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Βοστόνη. Όταν συνελήφθη, ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη μνηστή του, η οποία για καιρό τον θεωρούσε αθώο. Τελικά αυτοκτόνησε στο κελί της φυλακής λίγο πριν από τη δίκη του. Είχε κατηγορηθεί για ένοπλη ληστεία, απαγωγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η ιστορία του έγινε αφορμή να γυριστεί η ταινία «The Craigslist Κiller».

Το σεξ που δεν ήρθε ποτέ



Ο 42χρονος Troy Laferrara από την Πενσιλβάνια ήταν ένας άνθρωπος μοναχικός και έψαχνε συντροφιά μέσω του Craigslist. Ανταποκρίθηκε λοιπόν στην αγγελία που είχαν βάλει ο 22χρονος Elytte Barbour και η 18χρονη σύζυγός του Miranda, που είχαν πρόσφατα παντρευτεί. Η 18χρονη έγινε το δόλωμα που οδήγησε το θύμα στο αυτοκίνητό της. Κάτω από μια κουβέρτα κρυβόταν ο 22χρονος, που έπνιξε το θύμα με ένα σύρμα και στη συνέχεια η γυναίκα τον μαχαίρωσε 20 φορές! Στη δίκη το ζευγάρι είπε ότι δολοφόνησε τον άτυχο άντρα γιατί η ιδέα του θανάτου τους προκαλούσε ρίγη συγκίνησης. Ο Elytte ομολόγησε μάλιστα ότι είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν ξανά στο παρελθόν, αλλά είχαν αποτύχει!

Η αντίκα που σκοτώνει


Η αγάπη για τα αυτοκίνητα-αντίκες και την ταχύτητα δεν σταματάει ποτέ, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Αυτός ήταν ο λόγος που ο 69χρονος Elrey Bud Runion οδήγησε πολλά χιλιόμετρα, μαζί με τη γυναίκα του Jure, μέχρι την Τζόρτζια για να αγοράσει ένα Mustang του 1966 που βρήκε στις αγγελίες του Craigslist. Ο 28χρονος Robert Jay Towns είχε όμως στο μυαλό του μόνο τη ληστεία και όχι την πώληση του αυτοκινήτου. Έτσι κατέληξε να δολοφονήσει το ζευγάρι, που βρέθηκε από την αστυνομία με σφαίρες στο κεφάλι. Όσο για το Mustang που είχε βάλει αγγελία ο 28χρονος, δεν του ανήκε καν, όπως διαπίστωσε η αστυνομία.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet