Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΗΚΑΡΗ

delikaris
Από το προηγούμενο Σάββατο παλεύει με τις απαράδεκτες συνθήκες της δημόσιας υγείας, η μεγάλη δόξα τωνερυθρολεύκων, Γιώργος Δεληκάρης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, τα όσα συνέβησαν στο Γ. Γεννηματάς, όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση ο βετεράνος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, ήταν το λιγότερο τραγικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Γιώργος Δεληκάρης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο, όταν οι οικείοι του τον επισκέφτηκαν στο σπίτι και διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στα επείγοντα και μετά από αρκετές ώρες αναμονής και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε ήταν χαοτική, κατάφερε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως αναφέρουν άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Γιώργος Δεληκάρης βρέθηκε με δύο αιματώματα στον εγκέφαλο, μετά από πέσιμο που υπέστη και του προκάλεσε αυτή τη βλάβη.

Οι μέρες περνούσαν και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, ο Γιώργος Δεληκάρης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, νοσηλευόταν σε ένα δωμάτιο σχεδόν «παρατημένος» από το προσωπικό του νοσοκομείου και κυρίως χωρίς να έχει την απαραίτητη και ανάλογη ιατρική φροντίδα. Την ίδια ώρα οι κραυγές αγωνίας της οικογένειάς του, που πάλευε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τον άνθρωπό τους, έπεφταν στον βρόντο.

Μετά την δημοσίευση του θέματος στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και τους διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους, ανά πάσα ώρα και στιγμή για ό,τι χρειαστούν. Την ίδια ώρα ένα επιτελείο του Ολυμπιακού ανάμεσά τους και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Βαμβακούλας, επισκέφτηκαν τον Γιώργο Δεληκάρη και συγκινήθηκαν αντικρίζοντάς τον στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η οικογένειά του Γιώργου Δεληκάρη δεν επιθυμούσε να σχολιάσει την κατάσταση, καθώς σέβονται την επιθυμία του να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο κοντινοί τους φίλοι, μίλησαν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, καθώς δεν άντεξαν τις άσχημες συνθήκες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι όπως είπαν, στο δημόσιο νοσοκομείο. Πριν μάλιστα εμφανιστεί το επιτελείο του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Νίκο Βαμβακούλα, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο Γιώργος Δεληκάρης επικρατούσε πανικός: «Τον έβαλαν στο δωμάτιο και σχεδόν τον εγκατέλειψαν. Δεν έλεγαν στην οικογένεια ούτε τι κάνει, ούτε πως είναι, ούτε αν πρέπει να μπει στην εντατική. Την Παρασκευή το πρωί έγινε χαμός, αφού δεν είχαν ούτε σεντόνια να αλλάξουν στους ασθενείς. Η κατάσταση είναι τραγική και τουλάχιστον για τον Δεληκάρη ενδιαφέρθηκε ο Μαρινάκης, για τους υπόλοιπους ασθενείς και τα όσα τραβάνε ποιος θα ενδιαφερθεί;», καταγγέλλει στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ στενός φίλος της οικογένειας.


Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα η υγεία του Γιώργου Δεληκάρη παρέμενε σταθερή, ωστόσο οι ελπίδες των φίλων και των συγγενών του αναπτερώθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώην συναδέλφων του. «Η νευρολογική κλινική του Γ. Γεννηματάς είναι η καλύτερη και με πολύ καλούς γιατρούς. Δυστυχώς οι τραγικές ελλείψεις και η πλήρης αδιαφορία των πολιτικών για τη δημόσια υγεία, έχουν κάνει το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο», αναφέρει κοντινός του άνθρωπος. Ο Γιώργος Δεληκάρης ωστόσο μεταφέρθηκε σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να του παράσχουν μεγαλύτερη ιατρική φροντίδα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Δεληκάρης

Την ιστορία ενός μοναχικού καβαλάρη που ήθελε να φτιάξει τον κόσμο θυμίζει η ζωή του Γιώργου Δεληκάρη, του Ελληνα George Best, που λατρεύτηκε σαν θεός από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αλλά και μισήθηκε όταν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ένας bon viveur που λατρεύτηκε και από το ωραίο φύλο, είχε τη φήμη του γυναικοκατακτητή, όμως εκείνος αγάπησε περισσότερο στη ζωή του τις δύο πανέμορφες κόρες του. Ο Γιώργος Δεληκάρης είχε την τύχη να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή. Τότε που οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» ζούσαν με «βασιλικές» αποδοχές προκαλώντας παραλήρημα σε κάθε τους εμφάνιση. Ο «μάγος» της μπάλας που μεσουράνησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του ’70, γλιστρούσε σαν χέλι ανάμεσα στους αντιπάλους του και χάριζε στους φιλάθλους απίστευτες ποδοσφαιρικές στιγμές.
Ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο το καλοκαίρι του 1978 όπου και πήγε στον Παναθηναϊκό. Το πάθος και η λατρεία των φίλων του Ολυμπιακού έγινε μίσος. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του πολλά χρόνια αργότερα ο Γιώργος Δεληκάρης μιλά για ιστορικό λάθος. Στις 19 Οκτωβρίου του 1981 σταμάτησε την ενεργό δράση. Ήταν μόλις 29 ετών και βρισκόταν στον κολοφώνα της δόξας του. Ακόμη και τώρα δεν αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην οικογένειά του, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (συνειδητά) και έκανε το πρώτο του επιχειρηματικό άνοιγμα με ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού. Η επιχείρηση δεν πέτυχε και χάθηκαν πολλά λεφτά. Η δεύτερη επιχειρηματική απόπειρα του Γιώργου Δεληκάρη ήταν μια ψαροταβέρνα στην περιοχή του Χατζηκυριάκειου στον Πειραιά. Πριν από μερικά χρόνια ωστόσο είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δούλευε ταξί για να ζήσει. Ήταν πάντα περήφανος και μαχητής και όλοι το μόνο που εύχονται, είναι να βγει νικητής και από αυτήν την μάχη.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας Μακελειό το Σάββατο  2 Μαίου.
Ρεπορτάζ: Μαρίλια Κούζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet