Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Επίθεση κατά της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή υποκλαπέν(;) ανώνυμο email που δημοσιεύεται...
σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το βαρύ κόστος των 100 ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία.

Σε ενημερωτικό σημείωμα (non paper) που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση σχετικά με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρεται: «Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τη διοίκηση της ΤτΕ να πάρει θέση στο δημοσίευμα επισημαίνοντας: «Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες».

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι αναφέρεται στο δημοσίευμαΓια υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτοντας ανώνυμο email το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα διοχετεύθηκε από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σκοπός των διαρροών υποτίθεται ότι είναι να παρουσιαστεί η εικόνα μιας χρεοκοπημένης χώρας πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία.

Στο υποκλαπέν(;) email που σύμφωνα με την εφημερίδα έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα προς γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» αναφέρεται ότι:

- Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
- 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
- 10 δισ. τα ρέπος.
- 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
- 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
- Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
- Απαξίωση των ακινήτων.
- 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
- Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» -το δημοσίευμα της οποίας υιοθετεί η κυβέρνηση- υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα, όπως και στις Βρυξέλλες, λειτουργεί εσωτερική μονταζιέρα και ένα από τα ορμητήριά της είναι το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ που επιχειρηματολογεί με σκοπό να αποτελέσει παρένθεση η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ερωτήματα πάντως δημιουργούνται από την σπουδή της κυβέρνησης που έσπευσε να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα χωρίς να γνωρίζει τη γνησιότητα του εγγράφου που επικαλείται η εφημερίδα. Σε περίπτωση που το email είναι πραγματικό είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για προϊόν υποκλοπής. Από το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο έσπευσαν να υιοθετήσουν τα καταγγελόμενα ρίχνοντας βαριές σκιές στις σχέσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος καλώντας τον κ. Στουρνάρα να διαψεύσει τις πληροφορίες ή αλλιώς να απομακρύνει όσους ευθύνονται για την διαρροή η οποία -κατά την επιχειρηματολογία των συνεργατών του πρωθυπουργού- πλήττει την κυβέρνηση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Ένα από τα συμπεράσματα της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ασυμφωνία στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, την ώρα που παίζεται το μέλλον της χώρας.
http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet