Τρίτη 12 Μαΐου 2015

¨ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ¨

Αν η Ελλάδα θέλει δημοψήφισμα, να το κάνει
Αυτό δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το μέτρο «ενδεχομένως σωστό».Αλλά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε χθες από την πλευρά του πως «οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα είναι των Ελλήνων πολιτικών», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν τον ανησυχεί.

Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι μικρή έως μηδαμινή και ότι το μόνο που έχει βελτιωθεί από τις τελευταίες συνομιλίες «είναι ο καιρός»!

Ως προς το θέμα του δημοψηφίσματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά πως «η εναλλακτική που έχει η Ελλάδα εναπόκειται στην ίδια τη χώρα και αν η ελληνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, ας το κάνει. Ισως να ήταν κι ένα σωστό μέτρο να αφεθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή αν θα επιλέξει το άλλο. Αυτό όμως το συζητήσαμε εντατικά και το 2011 με την τότε ελληνική κυβέρνηση. Η απόφαση εναπόκειται στην Ελλάδα». Και προσέθεσε με νόημα: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί».

Ως προς την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις ήταν απολύτως ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια πρόοδος που να αναμένεται κάποια απόφαση, το γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων. Είναι καλό που δεν μπορούν να υπάρξουν απογοητεύσεις, αλλά από την άλλη δεν είναι καλό που δεν προχώρησαν τα πράγματα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου λέει ότι οι τρεις θεσμοί πρέπει να ελέγξουν με την ελληνική κυβέρνηση πώς θα τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν πρόγραμμα και όταν μας ενημερώσουν ότι έχει κατ' ουσίαν εκπληρωθεί, τότε θα μπορεί το Eurogroup να ασχοληθεί με αυτό, αλλά όχι νωρίτερα, και από αυτό απέχουμε πολύ και δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Κατερίνα Κοσμά
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet