Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΙΣ 48.000 ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ...

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή προσφύγων για το 2015 βιώνει η Ελλάδα, σύμφωνα ...με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), ο οποίος κατέγραψε 48.000 αφίξεις σε πέντε ημέρες, έως τις 21 Οκτωβρίου.


«Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, περίπου 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή στο χρονικό διάστημα 17 με 21 Οκτωβρίου περίπου 9.600 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν την ημέρα στην Ελλάδα» ανακοίνωσε ο ΙΟΜ.

Η μέρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων ήταν η 20η Οκτωβρίου, όταν σχεδόν 11.000 άνθρωποι εισήλθαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, η Λέσβος και η Χίος είναι τα δύο νησιά που δέχονται τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά ρεύματα , με τις αρμόδιες τοπικές αρχές να πιάνονται απροετοίμαστες.

Μόνο στη Λέσβο την παραπάνω χρονική περίοδο καταγράφηκαν 27.276 αφίξεις, ενώ στη Χίο 9.750.

Την Τρίτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν φέτος διά θαλάσσης στη χώρα μας, με τον ρυθμό των αφίξεων να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου ανέρχεται πλέον σε 681.000.

Από την πλευρά της η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων εντός Συρίας μειώθηκε σε 6,3 εκατομμύρια από 7,6 εκατομμύρια, πιθανόν λόγω του κύματος φυγής στην Ευρώπη.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet