Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΥ, ΜΕ 7 ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ....

Έχουμε μια κακιά συνήθεια να απαιτούμε πάντα από τους άλλους να αλλάξουν και να κάνουν το σωστό. Εμείς όμως κάνουμε το σωστό? Εφόσον εμείς είμαστε “μπαταχτσήδες” γιατί απαιτούμε από πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους ή ακόμα και τον φίλο μας, να είναι σωστοί και έντιμοι..
Το θέμα θα, μπορούσε να πάει άνετα σε πολιτική συζήτηση αλλά εδώ στο pswnio.gr δεν μπαίνουμε σε συγκρούσεις αλλά “keep calm and change yourself“. Εγώ, σαν απλός πολίτης, από το ελάχιστο ποσοστό που μπορώ να προσφέρω για το καλό της κοινωνίας και για την Ελλάδα είναι απλές καθημερινές πράξεις που είναι ικανές για να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία. Δεν είναι συμβουλές αλλά η δικιά μου οπτική γωνία που θα ήθελα να σας βάλει σε σκέψεις!
Λοιπόν, να τι μπορείς να κάνεις:
1. Να παίρνεις και να δίνεις πάντα απόδειξη αγοράς! Προφανώς αν θεωρείς ασήμαντη την απόδειξη και δεν την παίρνεις ή ακόμα και να την απαιτείς, δεν ξέρεις να προστατεύεις τα χρήματα σου. Όχι ο ΦΠΑ (τουλάχιστον όχι όλος) δεν πάει σε “κλέφτες” όπως θεωρούν μερικοί αλλά γυρίζει ξανά στην οικονομία. Αν δεν κόψει κάποιος απόδειξη είναι κλέφτης! Πρώτα κλέβει τα χρήματα σου, το κράτος και έμμεσα όλους, ακόμα και τον εαυτό του. Μην σκέφτεσαι, ουυφ και τι με νοιάζει εμένα! Σε νοιάζει! Ένας λόγος που ο ΦΠΑ αυξάνετε είναι επειδή δεν εισπράττεται. Είτε λοιπόν είσαι επιχειρηματίας είτε καταναλωτής, η απόδειξη πρέπει να γίνει συνήθεια, σαν μια απλή – καθημερινή – μηχανική κίνηση.
2. Να αποφεύγεις την μαύρη εργασία! Τώρα θα μου πεις, αν βρω δουλειά και μαύρη και “άσπρη” να είναι, δουλειά να είναι. Έχεις δίκιο, έτσι είναι τα πράγματα αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα είναι στην ζωή και το να είσαι ανασφάλιστος είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σχοινί. Το σύστημα υγείας και το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα δεν είναι και το καλύτερο στον κόσμο αλλά ούτε και το χειρότερο, απ’το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα που λένε! Φαντάσου το σενάριο να είσαι 70 χρονών και να μην παίρνεις ούτε 200 ευρώ, σκέφτεσαι, μέχρι τα 70 θα δούμε ή θα ζήσουμε μέχρι τότε! Κι όμως τα χρόνια περνάνε γρήγορα..
3. Να χρησιμοποιείς το πλαστικό χρήμα! Στην Ελλάδα είμαστε πολλά χρόνια πίσω σε αυτό το θέμα. Τι κι αν τα capital controls είναι μια ευκαιρία για να αυξηθεί η χρήση των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών πάλι ο Έλληνας, στην ουρά για τα 60 ευρώ στεκόταν. Με αυτά πάει μετά στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο και τα δίνει ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα. Οι πληρωμές με κάρτες στην Ελλάδα αντιπροσώπευαν μόλις το 6% των συνολικών συναλλαγών με μια αύξηση στα capital controls ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 24% με την Δανία να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, το 60%. Εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής και των έλεγχο που προσφέρει το πλαστικό χρήμα, δείχνει και το πόσο εξελιγμένοι τεχνολογικά και ιδεολογικά είμαστε σαν άνθρωποι. Δεν είναι δυνατόν, νέοι της ηλικίας των 20 και 30 ετών να μην γνωρίζουν από διαδικτυακές συναλλαγές με κάρτα λες και είναι πυρηνική φυσική. Προσωπικά χρησιμοποιώ κάρτα, όχι πιστωτική αλλά χρεωστική (ναι έχετε όλοι από αυτήν) και μάλιστα κερδίζω και ένα δωρεάν γέμισμα του ρεζερβουάρ μου κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας χρήματα με αυτό το πρόγραμμα επιβράβευσης.
4. Κατέθεσε τα χρήματα σου στην τράπεζα και μην τα κρατάς κάτω από το στρώμα. Σκεφτόμαστε ότι το χρήμα είναι τσουβάλια με κριθάρι για αλεύρι, το παράγουμε και το βάζουμε σε μια αποθήκη. Ξέρουμε ότι όταν χρειαζόμαστε κάποια ποσότητα πάμε και την παίρνουμε και ότι δεν χρειαζόμαστε το αφήνουμε εκεί για να το δανειστεί κάποιος άλλος που δεν είχε καλή παραγωγή ή δεν του φτάνουν. Φυσικά, η δικιά μας ποσότητα μας ανήκεις, οι υπόλοιποι έχουν υποχρέωση να την επιστρέψουν κάποια στιγμή. Αν αφήναμε το κριθάρι χωρίς να το χρησιμοποιούσαμε δεν θα είχε καμιά αξία, θα ήταν άχρηστο! Έτσι και το χρήμα, δεν έχει καμία αξία αν δεν κινείται και αλλάζει χέρια.
5. Επένδυσε ή ξόδεψε μερικά χρήματα αν σου περισσεύουν. Τι σου λέω τώρα, κακομοίρη! Κι όμως μην παίρνεις παράδειγμα τον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, μπορεί να είσαι και εσύ σε αυτήν την κατηγορία που έχουν χρήματα αλλά δεν σκέφτονται να τα επενδύσουν είτε επειδή δεν έχουν τον τρόπο είτε επειδή φοβούνται μην τα χάσουν λόγο της κακής οικονομικής κατάστασης που έχει ως συνέπεια κακή ψυχολογική κατάσταση. Αν όμως αυτά τα χρήματα έπεφταν στην αγορά, όλα θα ήταν διαφορετικά. Και τώρα λες, γιατί να κάνω εγώ την αρχή και όχι κάποιος άλλος? Γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει, έτσι θα μείνουμε για πάντα στάσιμοι και φοβισμένοι. Λίγη τόλμη θέλει, λίγη τύχη και αρκετή δουλειά και σίγουρα το εγχείρημα θα πετύχει.
6. Το να χρωστάς δεν είναι μαγκιά! Κι όμως ακούω ιστορίες από συνανθρώπους μου ότι χρωστάνε και δεν τους νοιάζει. Το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που δεν έχουν αλλά με αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν λόγω μαγκιάς, λόγω εξυπνάδας, λόγω ότι το κάνουν και οι άλλοι ή άλλες τέτοιες εξυπνάδες. Ακούω για χρωστούμενα σε ασφαλιστικά ταμεία, σε εργαζομένους, σε τράπεζες για στεγαστικά δάνεια, σε επιχειρήσεις αλλά και σε συγγενής. Δεν λέω, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί το χρέος αλλά αναφέρομαι σε όσους χρωστάνε και κοιμούνται πολύ ήσυχα τα βράδια.
7. Καταγγελίες για διαφθορά και φοροδιαφυγή. Θεωρούμε εδώ στην Ελλάδα ότι αν καταγγείλουμε ένα περιστατικό διαφθοράς, είμαστε “ρουφιάνοι”. Μόνο που δεν είμαστε ρουφιάνοι αλλά συνένοχοι που συγκαλύπτουν το έγκλημα. Αρχίστε λοιπόν τις καταγγελίες για να αλλάξει η νοοτροπία όλων. Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δείξεις το σωστό σε έναν άνθρωπο, υπάρχει ο φόβος και η τιμωρία. Πολλοί νομίζουν ότι αυτό αφορά μόνο τους “μεγαλοκαρχαρίες” που βγάζουν τεράστια ποσά αλλά ακόμα και τον μικροπωλητή, που τα κέρδη του είναι μεν λίγα αλλά αν προσθέσουμε τα κέρδη όλων το μικροπωλητών, μπορεί και να ξεπερνάνε αυτά των “μεγαλοκαρχαριών”. Μπορείτε να κάνετε επώνυμες αλλά και ανώνυμες καταγγελίες, με φυσική παρουσία, τηλέφωνο, φαξ ή e-mail. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) παράδειγμα έχεις τον τετραψήφιο αριθμό καταγγελιών 1517. Για οποιαδήποτε καταγγελία αφορά λάδωμα, φακελάκι, διαφθορά στον δημόσιο τομέα υπάρχει και η αντίστοιχη υπηρεσία που αναλαμβάνει τις καταγγελίες. Το πόσο θα σας ακούσουν αυτό είναι άλλο θέμα, εσύ οφείλεις να μην το αφήσεις έτσι το πράγμα αλλά να το κάνεις παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους!
Σκέφτεσαι και άλλες απλές πράξεις που είναι επίσης στο σωστό δρόμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet