Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΠροβλέπεται να γίνει το.. «έλα να δεις», μέχρι που η Άγκυρα θα κάνει το μεγάλο «ατόπημα» και τότε...
Δυνάμεις αντικαθεστωτικών και Ισλαμιστών από χτες περνούν τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας συνοδεία αρμάτων μάχης για να πάρουν μέρος στις σκληρές μάχες του Αzez, τελευταίο οχυρό που αντιστέκεται στην προέλαση στων Κούρδων και των Σύριων προς τα σύνορα με την Τουρκία. Παρά του ότι η Τουρκία δεν έχει εισβάλλει επίσημα μέσα στο συριακό έδαφος, εντούτοις σύμφωνα με αποκαλύψεις της μεγαλύτερης κυκλοφορίας τουρκικής εφημερίδας Zaman, την τελευταία μέρα πέρασαν τα σύνορα Τουρκίας Συρίας μεγάλη δύναμη 2000 ισλαμιστών που έχουν εκπαιδευτεί στο τουρκικό έδαφος από Τούρκους αξιωματικούς, για να ενισχύουν την άμυνα του Azez από την συριακή επίθεση.

Στην δύναμη αυτή μετέχουν και Τούρκοι που κατευθύνουν την επιχείρηση κατά των επιτιθέμενων. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως μαζί με τους Ισλαμιστές πέρασαν τα σύνορα και άρματα μάχης για να πάρουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Η μάχη του Azez θεωρείται πολύ κρίσιμη και θα κρίνει και την τύχη του Χαλεπιού, ενώ η Άγκυρα επαναλαμβάνει καθημερινά πως η πτώση της περιοχής αυτής θα σημάνει το πέρασμα της «κόκκινης γραμμής» για να εισβάλει στο συριακό έδαφος, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις και από την Ρωσία και από το Ιράν.
Όπως ανέφερε ο αρχηγός των Ισλαμιστών, Ebu İssa, που έδωσε τα εύσημα στην Τουρκία που ενισχύει τον αγώνα τους, οι Ισλαμιστές είναι εφοδιασμένοι με άρματα μάχης, πυραύλους εδάφους εδάφους και ελαφρό οπλισμό, προφανώς από τουρκικές πολεμικές αποθήκες, που θα τα χρησιμοποιήσουν κατά του συριακού στρατού και κατά των Κούρδων.
Προβλέπεται να γίνει το.. «έλα να δεις», μέχρι που η Άγκυρα θα κάνει το μεγάλο «ατόπημα» και τότε εκεί θα μετρούν τα… φέρετρα, (Şehitler), τους!
İnşallah!
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet