Όπως μας πληροφόρησε η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, κι όχι η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον ΔΟΛ και γευμάτισε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σταύρο Ψυχάρη και και τη διευθυντική ομάδα του Βήματος και των Νέων.
Όπως γράφει το «ρεπορτάζ», προφανώς για να προλάβουν διαρροές, έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Στο γεύμα που έγινε στα γραφεία του ΔΟΛ, στα πλαίσια των επαφών της ιδιοκτησίας και της διευθυντικής ομάδας των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» με σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, έγινε εκτενής αναφορά στα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στη χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την εν εξελίξει αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου από τους θεσμούς, το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις αλλά και το προσφυγικό. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της χώρας λόγω της στρατηγικής και των τακτικών κινήσεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον διευθυντή του γραφείου τύπου, Μακάριο Λαζαρίδη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ν.Δ. και έδωσε έμφαση στο διαφορετικό ύφος της αντιπολίτευσης που ασκεί με έμφαση στις προτάσεις που καταθέτει στο δημόσιο διάλογο.
Αυτά λέει το «ρεπορτάζ» του Βήματος, ωστόσο, μήπως θα πρέπει να δούμε τους συμβολισμούς, όσο κι αν δεν είναι κακό να πηγαίνει κάποιος αρχηγός στα γραφεία των μέσων ενημέρωσης.
Εν μέσω της «μάχης» που γίνεται για τις τηλεοπτικές άδειες. Εν μέσω ενός βρόμικου πολέμου των βαρόνων της ενημέρωσης. Κι εν μέσω φημών ότι ο Ψυχάρης έχει σοβαρά οικονομικά και δικαστικά προβλήματα και μέτωπα, είναι θεμιτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τέτοια ραντεβού;
Να θυμίσουμε ότι και ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός έκανε τα σουλάτσα του στα γραφεία των εφημερίδων και από τότε του χτυπάνε ότι από τη μια πολεμά τους νταβατζήδες κι από την άλλη τους «γλείφει».
Αν αρχίσουν τώρα οι Συριζαίοι να λένε ότι τα βρήκε η ΝΔ με τη διαπλοκή και, επομένως, έχει δίκιο ο Παππάς δεν θα έχει γίνει ζημιά και στον ίδιο τον Μητσοτάκη; Ποιοι δηλαδή συμβουλεύουν τον αρχηγό της ΝΔ να δείχνει ότι στηρίζει τους νταβατζήδες εν μέσω μιας σφοδρής σύγκρουσης για τον έλεγχο των media; Και μάλιστα ενώ ο Ψυχάρης μόλις πριν λίγες ημέρες κατέθεσε υπόμνημα απολογούμενος για θαλασσοδάνεια;
Μάλλον έχει κακούς συμβούλους ο Κυριάκος. Αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται.
http://www.antinews.gr