Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ABC: ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Πέντε ελληνικά νησιά θα «εκκαθαριστούν» από πρόσφυγες πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η προτεινόμενη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την...

επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία, γράφει το ABC News επικαλούμενο τουρκική πηγή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι την Παρασκευή ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους πως οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από αυτά τα νησιά (τα οποία ωστόσο δεν κατονόμασε) και θα οδηγηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Επανέλαβε, δε, ότι η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την ΕΕ, η οποία υποτίθεται ότι θα λάβει επίσημη μορφή στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη.

Επίσης, αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι θα αποθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν σημαντικά αμέσως μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία που έχει προτείνει η χώρα του.

Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πληρώσει την Τουρκία για να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την Ελλάδα.

Η Γερμανία συμπλέει με την Τουρκία
Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε ότι η τουρκική πρόταση θα τεθεί σε ισχύ από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας, ενώ θα αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι θα φθάνουν από τότε και μετά παρανόμως στην Ελλάδα.



«Δεν θέλω να προκαταλάβω το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Υπάρχει μια πολύ περιεκτική τουρκική πρόταση, επί της οποίας συζητούνται τα διάφορα σημεία και αυτή θα ισχύει, λογικά, από τη στιγμή που θα υπάρχει ευρωπαϊκή και τουρκική απόφαση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση εάν από τη στιγμή που θα ισχύει η συμφωνία όσοι βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος μπορούν να ελπίζουν σε κάποια «ειδική ρύθμιση» όσον αφορά την διαδικασία ασύλου, δήλωσε: «Πρόθεση τουλάχιστον της τουρκικής πρότασης -της οποίας τα βασικά σημεία έχουμε χαιρετίσει- ήταν η λύση να ισχύει από τη στιγμή που θα έχει αποφασιστεί και για τους ανθρώπους οι οποίοι από τότε ξεκινούν παρανόμως από την Τουρκία με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά».

Γι’ αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτέλεσε «μεγάλο θέμα» η στήριξη της Ελλάδας, «με στόχο να μπορεί να προσφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους ανθρώπινη στέγαση και παραμονή στην Ελλάδα». Αυτό το ζήτημα, σημείωσε, θα απασχολήσει και το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τούρκος υπουργός: Δεν θα δεχθούμε αυτούς που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά
Χθες, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ είχε πει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας.

http://iwowapp.weebly.com/

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet