Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

AYΣΤΡΙΑ : ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ...

ΝΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!"Βοηθάμε την Ελλάδα, αλλά η ίδια πρέπει να κάνει περισσότερα στο προσφυγικό, είτε πρόκειται για καταλύματα, είτε...
για την προστασία των συνόρων, για τα οποία έχει λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση" διατείνεται ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ.

Η απάντησή του αυτή δημοσιεύεται σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας "Εστεράιχ" και έρχεται ως συνέχεια δημοσιογραφικής ερώτησης, σχετικά με το αν η ανθρωπιστική καταστροφή που διαδραματίζεται τώρα στην Ειδομένη, δεν είναι συνέπεια της πολιτικής της Αυστρίας.

Ο ίδιος, τονίζοντας πως καθοριστικός είναι ο τερματισμός της πολιτικής της προώθησης των προσφύγων προς την κεντρική Ευρώπη, υπεραμύνεται των ανώτατων ορίων που έχει επιβάλει η χώρα του στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και ισχυρίζεται πως υπάρχει μία βασική αρχή Δικαίου: κανείς δεν υποχρεώνεται για περισσότερες επιδόσεις, από εκείνες που είναι σε θέση να αποφέρει.

Προσθέτει, δε, ότι η στάση της Αυστρίας σε εθνικό επίπεδο υπήρξε «εγερτήριο» για ολόκληρη την Ευρώπη και τώρα η ευρωπαϊκή λύση συζητείται πολύ πιο εντατικά, ενώ παρατηρεί πως προτεραιότητα έχει να λειτουργήσει η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ μαζί με τον επιμερισμό στην κατανομή των προσφύγων και, όσο αυτό δεν συμβαίνει, η Βιέννη θα συνεχίσει τη γραμμή της, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.

Σχολιάζοντας την άποψη του προερχόμενου από το Λαϊκό Κόμμα, προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, πως τα κλειστά σύνορα θα στοιχίσουν στην Αυστρία 730 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος αναφέρει πως, εάν εισρέουν στη χώρα χωρίς περιορισμό και ανεξέλεγκτα οι πρόσφυγες, η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη και θα στοιχίσει περισσότερο απ' ό,τι οι συνοριακοί έλεγχοι.

Ο Ράινχολντ Μιτερλένερ θεωρεί πως η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία ως σημαντικό εταίρο, αλλά δεν επιτρέπεται και να παραδοθεί σε αυτή και ο ίδιος ελπίζει πως η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό θα φέρει ένα λογικό συμβιβασμό.

Παρατηρεί επίσης πως μέχρι τώρα εξακολουθούν να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα οι παράνομες είσοδοι από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να επαναπροωθούνται στην Τουρκία εκείνοι που δεν χρειάζονται διεθνή προστασία και ο ίδιος είναι υπέρ της υποστηρικτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. 
http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet