Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

ΣΚΟΠΙΑ: ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Περίπου 2.000 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης έχουν καταφέρει ...
να περάσουν μέχρι στιγμής σε έδαφος της ΠΓΔΜ, διασχίζοντας το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, εκτιμά ένας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι περίπου 600 με 700 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν παράνομα το απόγευμα στο έδαφος της ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στο ακριτικό χωριό Μόνι, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Χαμηλό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, είναι μέρος μίας μεγάλης ομάδας η οποία έφυγε το πρωϊ από τον καταυλισμό της Ειδομένης, αναζητώντας άλλο σημείο για να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ, στο οποίο δεν έχει τοποθετηθεί φράχτης.

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν σπεύσει στο χωριό Μόνι για να μην επιτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Αφού περπάτησαν για αρκετές ώρες, οι πρόσφυγες διέσχισαν έναν χείμαρρο σχηματίζοντας μια «ανθρώπινη αλυσίδα» και βρήκαν τρόπο να περάσουν έναν φράχτη τον οποίο είχαν στήσει οι σκοπιανές αρχές, αναφέρει ο φωτογράφος του πρακτορείο, Stoyan Nenov. Όπως τονίζει, πολλοί από τους πρόσφυγες που επιχειρούν το παράτολμο πέρασμα του ποταμού κουβαλούν στους ώμους τους τα παιδιά τους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ορισμένοι από τους πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν στην ΠΓΔΜ παραλήφθηκαν από φορτηγά του στρατού των Σκοπίων, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πού θα οδηγηθούν.

«Λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε η ομάδα αυτή (των προσφύγων) να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε κρίσιμα σημεία των συνόρων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της σκοπιανής αστυνομίας, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει τα σύνορα περί τους 700 πρόσφυγες, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από την εκτίμηση του Nenov. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet