Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Η φιλία της Γερμανίας αφορά κατά κύριο λόγο στην προσφυγική κρίση και όχι ...
στην κρίση χρέους.

Πιθανώς κανείς να μην περίμενε ποτέ ότι θα ακούσει αυτή τη δήλωση, αλλά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όντως το υπογράμμισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του London School of Economics.

«Ο μόνος πραγματικός φίλος της Ελλάδας, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Γερμανία»,είπε ο κ. Σόιμπλε, με δεδομένο ότι το Βερολίνο στηρίζει την Αθήνα, τάσσεται υπέρ μίας κοινής ευρωπαϊκής λύσης για το όλο ζήτημα και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση προκειμένου να στηρίξει τη χώρα μας.

Αυτά, όμως, αφορούν στο προσφυγικό πρόβλημα και όχι στην οικονομία. Σε αυτήν ο κ. Σόιμπλε παραμένει πιστός στον γερμανικό ορθολογισμό, παρά το γεγονός ότι απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει «μαλακώσει» έναντι της Ελλάδας, όπως σημειώνουν κάποια ΜΜΕ, φάνηκε να συμφωνεί, τουλάχιστον εάν κρίνει κάποιος από το συγκαταβατικό του ύφος.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, όπως πάντα πίστευε ο ίδιος αλλά και η Γερμανία -αν και αρκετοί μάλλον θυμούνται διαφορετικά- αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να σεβαστεί αυτά στα οποία συμφώνησε το καλοκαίρι με τους εταίρους της. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet