Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΟΜΠΑΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Έκταση έχει λάβει στη Βρετανία σχόλιο του Μπαράκ Ομπάμα που έχει εκληφθεί ως κριτική στον Ντέιβιντ Κάμερον,
αναφορικά με τη βρετανική πολιτική στη Λιβύη. Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό μέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η προσοχή του Βρετανού Πρωθυπουργού «αποσπάστηκε»από εγχώριες προτεραιότητες καθώς η Λιβύη βυθιζόταν στην αταξία.
Ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι και χώρες του Κόλπου ήταν εκείνοι που καλούσαν σε δράση για την απομάκρυνση του συνταγματάρχη Καντάφι και σχολίασε πως «υπάρχει περιθώριο για κριτική», καθώς ο ίδιος είχε «περισσότερη πίστη στους Ευρωπαίους, δεδομένης της εγγύτητας της Λιβύης, ότι θα επένδυαν περισσότερο στην επόμενη μέρα».
Για το θέμα της Λιβύης ο κ. Ομπάμα έδειξε επικριτική διάθεση και για τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Υπό το φως της δημοσιότητας που δόθηκε στις δηλώσεις αυτές στη Βρετανία, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης έσπευσε να δηλώσει ότι ο Πρωθυπουργός Κάμερον είναι από τους πιο στενούς εταίρους του Προέδρου Ομπάμα και ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν βαθιά τη συμβολή της Βρετανίας στην κοινή εθνική ασφάλεια και την επίτευξη στόχων εξωτερικής πολιτικής.
Πρόσθεσε δε ότι εδώ και καιρό ο Αμερικανός Πρόεδρος λέει πως όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη.
Η Ντάουνινγκ Στριτ σχολίασε πως η Βρετανία συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για τη σταθερότητα στη Λιβύη.

http://iwowapp.weebly.com/

Ο Ομπάμα αποκάλυψε επίσης ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Κάμερον πως η «ειδική σχέση» μεταξύ των χωρών τους θα κινδύνευε αν η Βρετανία δε δεσμευόταν να δαπανήσει 2% του ΑΕΠ στην άμυνα, σύμφωνα με τον στόχο του ΝΑΤΟ.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet