Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

¨ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ¨ ...ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

«Πρόσφυγας»... του Αλέξη ο Κυριάκος
Δεν ξέρουμε πραγματικά αν συμβαίνει σε άλλες χώρες αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ίσως έχουμε την πρωτοτυπία να στήνουμε συσκέψεις πολιτικών αρχηγών που εξ αρχής γνωρίζουμε ότι θα είναι θέατρο σκιών. Διότι εξ αρχής γνωρίζουμε ότι δεν έχει χαραχθεί εθνική πολιτική εδώ και δεκαετίες.
Στη γειτονική Τουρκία έχουν έναν μπούσουλα και τον ακολουθούνε βρέξει χιονίσει. Εδώ κάνουμε συσκέψεις αρχηγών για να λέμε ότι κάνουμε εθνική συνεννόηση και στο τέλος γίνεται και το εξής απίστευτο: Βγαίνει ο καθένας και κάνει την αποτίμησή του λέγοντας ότι… κατατρόπωσε τον αντίπαλο. Και ύστερα μιλάνε για εθνική γραμμή. Γελοία κατάσταση.
Εθνική γραμμή κύριοι είναι η χάραξη μιας πολιτικής που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν τον ενδοτισμό, τη διπλωματία της αφασίας και κυρίως να βλέπεις να διαλύεται η χώρα σου κι εσύ να κλείνεις τα μάτια.
Δεν θα περίμενε κανείς από τον Αλέξη Τσίπρα να σοβαρευτεί. Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. Τις προάλλες ο Μουζάλας και ο Κοτζιάς έλεγαν ότι η Ελλάδα θα δεχθεί 150.000 πρόσφυγες και μπορεί να τους κουμαντάρει. Την Παρασκευή στην Bild ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν 20.000 εγκλωβισμένοι και η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί ακόμη 30 χιλιάδες, δηλαδή, συνολικά μπορεί να διαχειριστεί 50.000 ξένους. Τελικά πόσους μπορούμε να αντέξουμε και θα συνεννοηθούν καθόλου να πουν στον κόσμο τι τον περιμένει;
Όμως, ελάχιστη σοβαρότητα και κυρίως εκπλήρωση της αποστολής που του ανατέθηκε, περιμέναμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λαός τον στήριξε και τον έκανε αρχηγό γιατί ήθελε την εναλλακτική του Αλέξη κι όχι ένα ακόμη δεκανίκι του. Λέγαμε ότι ο Μεϊμαράκης θα ήταν ο «κολλητός» του Τσίπρα αλλά βλέπουμε ότι και ο Κυριάκος δεν πάει πίσω. Μπορεί να μην είναι φίλοι αλλά δεν είναι και εχθροί, δεν είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο απηνής διώκτης μιας κακής και επικίνδυνης κυβέρνησης.
Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει μπορεί να διαβάσει τη διαρροή που έκανε η ΝΔ μετά από τη σύσκεψη. Πανηγυρίζουν στη Συγγρού γιατί λέει ο Τσίπρας βγήκε εξασθενημένος λόγω της πίεσης που του άσκησε ο Κυριάκος. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός βγάζει twitt που λέει ότι είναι ευχαριστημένος και πάμε όλοι μαζί για μια κοινή εθνική στρατηγική, ενώ παράλληλα βάζει συνεργάτες του να διαρρέουν ότι η αντιπολίτευση είναι η "τρόικα εσωτερικού" και ο Μητσοτάκης ακολουθεί γραμμή Βίζεγκραντ και Ορμπάν. Μιλάμε για απίστευτο άδειασμα.
Και αντί η ΝΔ να «ανέβει στα κάγκελα» δεν κάνει τίποτα.
Από την άλλη η ΝΔ παραδέχεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπάρχουν και άλλα σημεία που συμφώνησαν οι αρχηγοί κατόπιν πρότασης του Μητσοτάκη όπως είναι η άμεση διαμόρφωση και εκκίνηση εφαρμογής ευρωπαϊκού και όχι εθνικού προγράμματος επιστροφής στις χώρες προέλευσής τους, με ευθύνη των ευρωπαϊκών αρχών, όπως είναι η Frontex. Και γιατί δεν υπάρχει στο ανακοινωθέν άραγε;
Εν πάση περιπτώσει, αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, ο πιο κερδισμένος της χθεσινής παρωδίας ήταν ο Κουτσούμπας. Ο οποίος έφυγε νωρίτερα και στις δηλώσεις του μίλησε ξεκάθαρα για το βρόμικο παιχνίδι των Τούρκων στο Αιγαίο και τις γκρίζες ζώνες που θέτει πλέον περισσότερο επιτακτικά από ποτέ. Την ίδια ώρα ο προκλητικός Τσαβούσογλου έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα στις επίσημες συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.
Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προεξέχοντος του Μητσοτάκη, αντί να στήσουν στον τοίχο τον Τσίπρα που έχει προκαλέσει αυτήν την καταστροφή, έπαιζαν προσωπικά παιχνίδια και ήθελαν να μοιράσουν απλά ρόλους για τους εαυτούς τους.
Αλλά ο κόσμος περιμένει πολλά από τη ΝΔ κι όχι από τους κομπάρσους. Ο Κυριάκος φαίνεται να επιλέγει το ρόλο που του έχουν ράψει οι Ευρωπαίοι. Φημολογείται ότι στη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, του ζητήθηκε να βάλει πλάτη στην ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση. Να την στηρίξει στα δύσκολα και απλά να κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου. Να είναι χαλαρός και να μην πιέζει καταστάσεις. Το είδαμε στην περίπτωση των αγροτών όπου ζητήθηκε από τα στελέχη σχεδόν να μη μιλάνε. Το είδαμε επίσης στη Βουλή όπου κάθε φορά που εμφανίζεται ο Κυριάκος, πέρα από μια – δυο ατάκες, ο Τσίπρας τον κατασπαράζει.
Το ξαναείδαμε και χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, απ’ όπου ο Αλέξης έφυγε κουρασμένος αλλά… αγρατσούνιστος αφού έλειπαν οι… γάτες Ιμαλαΐων και κυρίως η έλλειψη πυγμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάποιος μάλιστα βλέποντας την χαλαρή αντιμετώπιση του προσφυγικού από τον Κυριάκο είπε κάτι που ταιριάζει στην περίσταση. Ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν 150.000 πρόσφυγες. Θα υπάρχουν 150 χιλιάδες και ένας. Κι αυτός θα είναι ο Μητσοτάκης ο οποίος επιλέγει το ρόλο του «πρόσφυγα» του Αλέξη. Σαν τα προσφυγόπουλα που δεν έχουν πυξίδα, δεν ξέρουν που να πάνε και πως, έτσι και ο Κυριάκος δείχνει να μην έχει προσανατολισμό. Τα εθνικά θέματα, η δημιουργία μιας καθαρής Ελλάδας που θα μπορεί να ζήσει τα παιδιά της κι όχι όλους τους δύσμοιρους του πλανήτη, είναι ατζέντα που ανήκει στην δεξιά. Αν το αριστεροκέντρο που επιλέγει να υπηρετήσει ο Κυριάκος τα ξεχνά όλα αυτά θα του τα θυμίσει η ιστορία, η οποία εκδικείται όταν έρθει η ώρα.
Ας αφήσουν λοιπόν στη Συγγρού τις θετικές αποτιμήσεις κι ας κάνουν την αυτοκριτική τους για το τι δεν επέβαλαν στην κυβέρνηση. Και για το πώς θα ρίξουν αυτό το κακό κι άθλιο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης ας συντάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το μεταναστευτικό και ας μην επηρεάζονται από το τι θα τους πει η Μέρκελ, η εσχάτως σύμμαχος του Αλέξη...
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet