Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨

Απίστευτο – O Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία!
Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε τώρα. Ο Μουζάλας αρμόδιος υπουργός για την… Ειδομένη να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία!
Σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ερωτηθείς για τα όσα συνέβησαν χτες με τους πρόσφυγες που πέρασαν μαζικά στη γειτονική χώρα ο υπουργός μετανάστευσης είπε: «Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη – το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Πέρασμα στη «Μακεδονία» λοιπόν. Βέβαια τώρα προσπαθεί να το μαζέψει και κάνει λόγο για γκάφα ενώ δεν αποκλείεται να εκδώσει και δελτίο τύπου ο κύριος υπουργός. Αλλά η ουσία παραμένει και είναι πως δια στόματος ενός υπουργού και μάλιστα όχι τυχαίου, εγείρεται ζήτημα που αφορά στις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ. Τέτοιου τύπου δηλώσεις ενισχύουν τη θέση των Σκοπίων και αδυνατίζουν τη δική μας στη διαφορά που υπάρχει στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
Την παραίτηση του Μουζάλα ζήτησε η ΝΔ
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».
Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε και ο Π. Καμμένος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter.
«Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;» έγραψε στο twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Από το Μαξίμου, ωστόσο, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την... αδικαιολόγητη γκάφα του Γ. Μουζάλα, διέρρευσαν ότι ο υπουργός ανέφερε την ΠΓΔΜ Μακεδονία εν τη ρύμη του λόγου...
«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας:
«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet