Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 
Παγωσε τους Ελληνες η αποκαλυψη της Der Standard.Εικόνες μικρασιατικής καταστροφής στην Ελλάδα του 2016.
Το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αναμένεται να ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής Der Standard. Kι αυτό-όπως έχει σημειώσει με απανωτές αναρτήσεις του το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”- σαν μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η Μέρκελ από το πολιτικό στραπάτσο. Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δει προσχέδιο του ανακοινωθέντος στο οποίο αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων», όπως έχει γίνει πλέον γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα.
«Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», με γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Παράλληλα, το προσχέδιο του ανακοινωθέντος αναφέρει, σύμφωνα με την Der Standard, μια συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, για τους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου. Επιπλέον, θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση και εποικοδομητική συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.
Η συμφωνία αυτή, που θα έχει τη μορφή συμφωνητικού μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε ο συντονισμός θα γίνεται σε διμερές επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Τέλος, το προσχέδιο αναφέρει ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της Frontex στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της θα είναι ο έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των hotspots, όπου οι πρόσφυγες θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για την μετεγκατάσταση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες αναφέρει ότι μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα απ’ όσα έχουν δεσμευτεί αυτή τη στιγμή.
Συμμετοχή στη διαδικασία θα έχει και η Europol, η οποία θα αναλάβει την εξάρθρωση του λαθρεμπορίου.
Η πρόοδος του σχεδίου θα εξεταστεί ξανά στην επόμενη Σύνοδο του Μαρτίου.
Το ρεπορτάζ (και η ύπαρξη του εγγράφου) που μόλις διαβάσατε περιγράφει την απόλυτη κόλαση για την χώρα μας και δραματικές εξελίξεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε εθνικό ακρωτηριασμό-πέρα από το γεγονός ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει και “λύση” του Κυπριακού η οποία να μην καθιστά την Τουρκία απόλυτο κυρίαρχο στο μαρτυρικό νησί…
http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet