Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ''ΕΝΩΜΕΝΗΣ'' ΕΥΡΩΠΗΣ...

Το δεύτερο 48ωρο υπό συνεχή βροχή καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες...
στον καταυλισμό της Ειδομένης πρόσφυγες, υπό τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Πλέον, είναι δύσκολος ακόμη και ο βηματισμός των ανθρώπων στην περιοχή, καθότι λόγω της βροχόπτωσης έχει δημιουργηθεί μεγάλη ποσότητα λάσπης.

Δεν υπάρχουν πια στεγνά παπούτσια, κάλτσες, ρούχα, καθαρό νερό. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί από τους πρόσφυγες αναγκάζονται να μετακομίσουν τη σκηνή τους μέσα στη νύχτα αναζητώντας όσο γίνεται στεγνότερο σημείο.


Πάνω από 12.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, ζώντας κάτω από εφιαλτικές συνθήκες.

Ο καταυλισμός καθημερινά βουλιάζει όλο και περισσότερο στη λάσπη, καθώς ο καιρός δεν είναι σύμμαχος. Οικογένειες στοιβάζονται σε μικρές σκηνές που διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση, καθώς άλλες είναι εντελώς πλημμυρισμένες. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να προστατευθούν με κάθε τρόπο από τη δυνατή βροχή, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν με τα μέσα που διαθέτουν.

Μάχες δίνονται για ένα αδιάβροχο και αγώνας για να στεγνώσει κάποιο ρούχο. Εκείνοι που καταφέρνουν να ανάψουν υποτυπώδεις φωτιές για να ζεσταθούν τα μέλη της οικογένειάς τους, ή για να μαγειρευτεί φαγητό, κάθονται πάνω από τη φωτιά με ομπρέλες για να την προστατέψουν από τη βροχή. Άνθρωποι περπατούν χωρίς κάλτσες μέσα στη λάσπη και το κρύο. Απόλυτη εξαθλίωση.


Παρά τον εφιάλτη που ζουν, όμως, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και γι' αυτό στην πλειονότητά τους αρνούνται να φύγουν από την Ειδομένη.

Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της εξαθλίωσης






 
http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet