Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT

Η Κομισιόν έχει εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές σε περίπτωση που οι μετανάστες επιλέξουν να περάσουν στην Ευρώπη από την Ιταλία και την Αλβανία.
Η αρμόδια για θέματα μετανάστευσης εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, επεσήμανε πως δεν υφίσταται ακόμα μία τέτοια πραγματικότητα, αλλά πρόσθεσε πως προετοιμάζονται «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για την περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο.
Πρόσθεσε, δε, πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπήρξε ενημέρωση, τόσο από τη Frontex, όσο και από τα κράτη, για τα επιπλέον μέτρα που πήραν στα σύνορά τους η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ. «Επιβεβαίωσαν όλες οι χώρες πως ακολουθούν την ίδια πολιτική, πως εφαρμόζουν πλήρως τον Κώδικα Σένγκεν και επομένως δεν αφήνουν να περάσουν στο έδαφός τους όσοι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής ή δεν έχουν σκοπό να αιτηθούν ασύλου εκεί» είπε χαρακτηριστικά.
http://iwowapp.weebly.com/
 
«Η Ελλάδα πρέπει να επωμιστεί το βάρος»
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη. Μίλησε για «ανθρωπιστική καταστροφή» που «λαμβάνει χώρα σε ελληνικό έδαφος» αλλά σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να επωμιστεί αυτό το βάρος, αν και «ασύμμετρο», με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής βοήθειας.
«Κινητοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να βοηθήσουμε βραχυπρόθεσμα όσους βρίσκονται στην τρομερή αυτή κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει την «καλύτερη χρήση όλων αυτών των εργαλείων». 
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet