Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΚΑΜΕΡΟΝ


 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και η Γερμανίδα καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσαν σήμερα, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές που διχάζουν τις δύο χώρες.

Η Βρετανία και η Γερμανία διαφωνούν έντονα σχετικά με την γερμανική πρωτοβουλία για την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές αλλά και στην αξίωση του Βερολίνου να τροποποιηθούν οι συνθήκες της ΕΕ.

"Εργαζόμαστε μαζί για να βρούμε μια κοινή λύση πριν από τη σύνοδο την 9η Δεκεμβρίου", δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.


"Η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα και το ίδιο και η Βρετανία", δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον. "Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".




Πριν από την επίσκεψη του Κάμερον, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε έγραψε στην εφημερίδα Financial Times ότι το τύπωμα χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να σωθεί το ενιαίο νόμισμα θα αποτελούσε ένα "βαρύ σφάλμα".


Ο Κάμερον πιέζει την Μέρκελ να ανατεθεί ευρύτερος ρόλος στην ΕΚΤ, που χαρακτηρίζεται "δανειστής της τελευταίας προσφυγής" για τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από κρίσεις χρέους. Επέμεινε ότι χρειάζεται ένα αξιόπιστο "τείχος προστασίας" για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης χρέους και να χρησιμοποιηθούν όλοι οι υπάρχοντες θεσμοί. Η Μέρκελ αντίθετα επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ μιας προσέγγισης "βήμα προς βήμα".

"Το βρετανικό αίτημα να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη δύναμη πυρός για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης είναι σωστό. Αλλά πρέπει να φροντίσουμε ότι δεν θα παριστάνουμε πως διαθέτουμε δυνάμεις που δεν έχουμε. Διότι οι αγορές θα αντιληφθούν πολύ γρήγορα ότι αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα", επισήμανε η Μέρκελ.


"Δεν υποτιμώ καθόλου, ούτε για ένα λεπτό, την δέσμευση των χωρών όπως η Γερμανία και οι άλλες της ευρωζώνης να διασφαλιστεί η επιτυχία του ευρώ", είπε ο Κάμερον. 
newsit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet