Στη συνέχεια τα στέλνει ασύρματα σε μια εφαρμογή που έχει εγκαταστήσει ο ασθενής στο κινητό του και τα ανανεώνει κάθε πέντε λεπτά, ενώ εκείνη υπολογίζει τις δόσεις της ινσουλίνης και του γλυκογόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρηθούν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σε φυσιολογικές τιμές.
Στο τέλος τα στοιχεία στέλνονται σε δύο «αντλίες» έγχυσης της ινσουλίνης που φορά ο ασθενής και έτσι ο οργανισμός παίρνει την απαραίτητη ποσότητα.
Η συσκευή, την οποία οι επιστήμονες αποκαλούν «βιονικό πάγκρεας», έχει εγκριθεί ήδη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να χρησιμοποιηθεί σε τρεις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή εθελοντών σε διάστημα 18 μηνών.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, μέχρι στιγμής έχουν δοκιμάσει το «βιονικό πάγκρεας» μόνο σε διαβητικούς χοίρους, ενώ αν οι μελέτες που θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρωθούν με επιτυχία, τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας πιο εξελιγμένης συσκευής, που θα είναι έτοιμη το 2015.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου