Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

O ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ''ΚΡΥΒΕΙ'' ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ...


Μια άγνωστη και επικίνδυνη πτυχή του κοινού στομαχόπονου έφερε στο φως έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Movement Disorders, αφού -σύμφωνα με τους επιστήμονες- τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο στομάχι και το λεπτό έντερο είναι πιθανό...
να προκαλέσουν εγκεφαλικές βλάβες, όπως η νόσος Πάρκινσον και η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι νευρικές δίοδοι που συνδέουν το στομάχι με τον εγκέφαλο, μπορεί να σχετίζονται επίσης και με τις δύο αυτές σοβαρές ασθένειες, καθώς και με άλλες ασθένειες του εγκεφάλου.
Ο δρ Anton Emmanuel, νευρο-γαστρεντερολόγος στο Univeristy College του Λονδίνου και στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας της Μ. Βρετανίας, υποστηρίζει ότι το στομάχι και ο εγκέφαλος "μοιράζονται" τις ίδιες νευρικές διόδους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Γι' αυτόν το λόγο, όταν αισθανόμαστε στρες, άγχος και άλλα έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος, νιώθουμε και συμπτώματα στο στομάχι μας.
Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι εγκεφαλικές ασθένειες μπορεί να προκαλούνται από την κακή υγεία του στομάχου, επειδή τα σήματα αυτά μεταδίδονται και προς την αντίθετη κατεύθυνση (προς τον εγκέφαλο).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα με Πάρκινσον ήταν πιο πιθανό να έχουν μια συγκεκριμένη νόσο του γαστρεντερικού συστήματος, γνωστή ως SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) που αφορά την υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων στο λεπτό έντερο.
Συμπτώματα της SIBO είναι τα υπερβολικά αέρια, το φούσκωμα του στομάχου, η διάρροια και ο πόνος στην περιοχή της κοιλιάς. Δεν είναι σίγουρο πόσοι ακριβώς άνθρωποι έχουν την συγκεκριμένη νόσο, επειδή είναι δύσκολο να διαγνωστεί σωστά και να μην μπερδευτεί με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βακτήρια του λεπτού εντέρου μπορεί να παράγουν χημικές ενώσεις που βλάπτουν το νευρικό ιστό του στομάχου, και οι οποίες αργότερα φτάνουν μέσω των νεύρων μέχρι τον εγκέφαλο, προκαλώντας ασθένειες όπως το Πάρκινσον και τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet