Εξάλλου επιστημονικές ομάδες στη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη καταφέρει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου της κλωνοποίησης του δημοφιλούς παλαιολιθικού θηλαστικού.
«Το να φέρουμε πίσω το μαμούθ είτε μέσω κλωνοποίησης είτε μέσω γενετικής μηχανικής αποτελεί μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να το καταστήσουμε εφικτό, πιθανώς εντός της δικής μας γενιάς», δήλωσε ο Ινσούνγκ Χουάνγκ, Νοτιοκορεάτης γενετιστής, σε αγγλικά μέσα.
«Για αυτό το λόγο πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τις δυσκολίες και τις συνέπειες του εγχειρήματος από τώρα. Κάποιοι συνάδελφοί μας αναλύουν ακόμα το γονιδίωμα από το δείγμα του απολιθώματος», πρόσθεσε ο Χουάνγκ.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι καλοδιατηρημένοι ιστοί του τελευταίου ευρήματος αυξάνουν τις ελπίδες για παρουσία ανέπαφου DNA, ορισμένοι βιολόγοι ανησυχούν πως έαν χρησιμοποιηθούν Ασιατικοί ελέφαντες ως παρένθετες μητέρες οι επιπλοκές θα ήταν σημαντικές, καθώς τα ζώα θα υπέφεραν.
Το συγκεκριμένο θηλυκό μαμούθ ανακαλύφθηκε το Μάιο του 2013, και είχε μέγεθος παρόμοιο με ενός σημερινού ελέφαντα. Εκτιμάται πως ήταν 50 ετών τη στιγμή του θανάτου του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από αρπακτικά αφού το μαμούθ «κόλλησε» σε ένα βάλτο.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου