Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η ιστοσελίδα μεταδίδει υλικό από συστήματα που χρησιμοποιούν είτε τους default κωδικούς είτε καθόλου κωδικούς, τα οποία βρίσκονται σε πάνω από 250 χώρες.
Σύμφωνα με το BBC υπάρχουν 500 feeds από το Ηνωμένο Βασίλειο, 4.591 κάμερες από τις ΗΠΑ, 2.059 από τη Γαλλία και 1.576 από την Ολλανδία. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι αρμόδιες βρετανικές αρχές έχουν δώσει το όνομα της ιστοσελίδας στα ΜΜΕ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει δημοσιοποιήσεις του. Άλλες χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα feeds είναι η Νικαράγουα, το Πακιστάν, η Κένυα, η Παραγουάη και η Ζιμπάμπουε.
Ο Επίτροπος Πληροφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρίστοφερ Γκράχαμ, δήλωσε στο ΒΒC Breakfast ότι θέλει να «σημάνει γενικό συναγερμό», προειδοποιώντας ότι «εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κρυφοκοιτάνε».
Σημειώνεται πως το site υποστηρίζει ότι στόχος του είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τους κινδύνους παραβίασης ασφαλείας. Παράλληλα, παραθέτει τα feeds ανά χώρα και κατασκευαστή, οι πιο κοινοί μεταξύ των οποίων φαίνονται να είναι – σύμφωνα με το BBC- η κινεζική Foscam, η Linksys και η Panasonic.
Όπως αναφέρει το CNN, το κάθε link συνοδεύεται και από επιπλέον στοιχεία, όπως οι συντεταγμένες GPS, ο ταχυδρομικός κώδικας, η χρονική ζώνη κ.α. Μεταξύ των βίντεο μπορεί να βρει κανείς ένα ζευγάρι που τρώει πρωινό στη Γαλλία, έναν ηλικιωμένο ασθενή σε ένα κρεβάτι στη Μινεσότα, εικόνες από ένα ινστιτούτο ομορφιάς στην Ιαπωνία, έναν παιδότοπο στην Ολλανδία κ.α.
Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται στους χρήστες τέτοιων συστημάτων (CCTV, συστήματα επιτήρησης μέσω webcams κ.ο.κ) η αλλαγή των default κωδικών με καινούριους.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου