Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΑΝΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Η εμπορία παιδιών συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποιεί Γραφείο του ΟΗΕ κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (UNODC), στην έκθεσή του 2014.
Οι ανήλικοι αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία , η Αίγυπτος , η Αγκόλα και το Περού. Οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των θυμάτων σύμφωνα με το UNODC.

Παγκοσμίως, το 70% των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων είναι γυναίκες, έναντι 84% πριν μια δεκαετία. Το μερίδιο των γυναικών έπεσε στο 49%, έναντι 74% το 2004, αλλά αυτό των κοριτσιών και των εφήβων έχει αυξηθεί σε 21% έναντι 10% πριν από δέκα χρόνια.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί την κύρια αιτία της εμπορίας ανθρώπων και εκτιμάται σε 53% ενώ το ποσοστό της, καταναγκαστικής εργασίας αυξήθηκε στο 40%, έναντι 32% το 2007, σημειώνει η UNODC.

Οι περιφερειακές ανισότητες είναι σημαντικές. Στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, η εμπορία ανθρώπων συνδέεται κατά κύριο λόγο με την σεξουαλική εκμετάλλευση (συμβαίνει στα δύο τρίτα των περιπτώσεων), ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε καταναγκαστική εργασία.

Επίσης ορισμένες μορφές εμπορίας, όπως η μικροεγκληματικότητα ή η καταναγκαστική επαιτεία, μπορεί να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων.

Η έκθεση αυτή, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που παρασχέθηκαν από 128 χώρες, αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» , δήλωσε το Γραφείο του ΟΗΕ κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος. Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί ότι σε πολλά μέρη του κόσμου, η εμπορία ανθρώπων παραμένει «λίγο επικίνδυνη και πολύ προσοδοφόρα για τους εγκληματίες».

Μάθε περισσότερα για το Trafficking: www.A21.gr - www.1109.gr - www.stoptrafficking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet