Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς, ξεκίνησαν ένα πενταετές πρόγραμμα
με χρηματοδότηση ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση νέων επιστημονικών λύσεων για την παράταση της ευεξίας των ανθρώπων από την ηλικία των 50 μέχρι την ηλικία των 100 χρόνων.
Το βασικό αίτημα της έρευνας είναι να παρέχουν σε... συνταξιούχους μοσχεύματα, τα οποία να μην απορρίπτονται εύκολα από τον οργανισμό.
Τα σημεία εκκίνησης της «ανανέωσης» είναι οι γλουτοί, τα γόνατα και οι βαλβίδες της καρδιάς, όμως οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να επαναφέρουν σε καλή κατάσταση ή να αντικαταστήσουν όλα τα όργανα και τους ιστούς που εκφυλίζονται με τη γήρανση του σώματος.
Οπως έχει γίνει γνωστό, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Λιντς, έχουν ήδη καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μόσχευμα γλουτού, το οποίο εάν όλα πάνε όπως τα έχουν προβλέψει, θα έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 χρόνων, δηλαδή μεγαλύτερη από ένα κοινό μόσχευμα.
Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Τζον Φισερ στο BBC, έχει κατασκευαστεί ένα τεχνητό μόσχευμα (μια θήκη από κράμα χρωμίου και κοβαλτίου στην οποία προσαρμόζεται μια κεραμική μπίλια) για να αντικαταστήσει σε περίπτωση τραυματισμού ή φθοράς το γόνατο του ασθενούς.
Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα αυτά είναι ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου του Λιντς, της οποίας ηγείται η Εϊλίν Ινγκχαμ, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια τεχνική η οποία επιτρέπει στο σώμα να κάνει τη δουλειά της αναπαραγωγής των ιστών από μόνο του!
Προς το παρόν η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει υγιείς καρδιακές βαλβίδες με την τεχνική αυτή.
Πηγή: meonomateponymo.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου