Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΕΡΒΟΙ !

κατά της έκδοσης του Μλάντιτς στη Χάγη

του Ν. Πέλπα

Ο μισός πληθυσμός της Σερβίας είναι αντίθετος με την έκδοση στο Δικαστήριο της Χάγης του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα "Danas" του Βελιγραδίου και που έγινε για λογαριασμό του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (DS), το 52,2% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην έκδοση του Μλάντιτς, που αποτελεί όρο για την...
ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας. Υπέρ της έκδοσης τάχθηκε το 29,9% του δείγματος.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, το 58,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 18,8% είναι αντίθετο με μία τέτοια εξέλιξη. Ενδιαφέρον στη δημοσκόπηση αυτή παρουσιάζει το γεγονός ότι στο ζήτημα του Κοσόβου, το 46% κάνει αποδεκτή τη διαίρεση, με την απόσχιση και την ένταξη στη Σερβία του βορείου τμήματος, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Εναντίον της λύσης αυτής και υπέρ της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Σερβίας σε ολόκληρο το Κόσοβο τάσσεται το 36,5% των ερωτηθέντων.

Στη δημοσκόπηση, δημοφιλέστερος πολιτικός εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας, Ράσιμ Λιάγιτς, και ακολουθεί ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

Ο κοινωνιολόγος Στιέπαν Γκρέντελι, σχολιάζοντας για την εφημερίδα "Danas", τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, θεωρεί ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Μλάντιτς ακόμη και σήμερα χαίρει τόσο μεγάλης υποστήριξης.

Αναφορικά με το Κόσοβο, ο κ. Γκρέντελι παρατηρεί σημαντική αύξηση του ποσοστού εκείνων που υποστηρίζουν τη λύση της διαίρεσης, εξηγώντας πως "αρχίζει πλέον και γίνεται συνείδηση στον κόσμο ότι είναι αδύνατο να επανενταχθεί το Κόσοβο στη σύνθεση της Σερβίας".

ΝΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet