Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ


Πράξη δολιοφθοράς διαπιστώθηκε στο ιρλανδικό πλοίο «Saoirse» που βρισκόταν εδώ και εβδομάδες στο λιμάνι του Γκοτσέκ της Τουρκίας. 
Το πλοίο ανήκει στο «Στολίσκο προς τη Γάζα» και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρλανδικής οργανωτικής επιτροπής το Ισραήλ θεωρείται ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση αυτή.

Το πλοίο "έπεσε θύμα σαμποτάζ στο τουρκικό λιμάνι του Γκοτσέκ, όπου βρισκόταν εδώ και εβδομάδες...το Ισραήλ θεωρείται ο κύριος ύποπτος στην ενέργεια αυτή", αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

"Το Ισραήλ είναι ο μόνος ύποπτος για την επιχείρηση αυτή και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας και οι αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να επιμείνουν ώστε οι δράστες αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας να προσαχθούν στη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Φίνταν Λέιν , επικεφαλής της επιτροπής.

Το πλοίο μεταφέρει ακτιβιστές από την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, το σαμποτάζ αφορούσε το αξονικό σύστημα του πλοίου, το οποίο θα μπορούσε να πάρει κλίση εν πλω και να βυθιστεί. Σύμφωνα με τους οργανωτές, το σαμποτάζ είναι παρόμοιο με εκείνο που προκάλεσε βλάβη στο πλοίο "Τζουλιάνο", το οποίο ανήκει στον "στολίσκο προς τη Γάζα", στο λιμάνι του Πειραιά.

Το "Τζουλιάνο" μεταφέρει σουηδούς, νορβηγούς και έλληνες ακτιβιστές.

Ακτιβιστές από 22 χώρες σχεδιάζουν να συναντηθούν "σήμερα ή αύριο" ανοικτά της Κρήτης επιβαίνοντας σε στολίσκο αποτελούμενο από δέκα, περίπου, πλοία για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας , σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet