Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



Αυτό που εγινε στην Αθηνα στις 29 Ιουνιου,μπροστά στο Συνταγμα,οπου αστυνομικοι χτυπουσαν βιαια τους διαδηλωτες,θα πρεπει να μας προβληματισει σοβαρα.
Οι σκηνες βιας θα μεινουν  βαθια χαραγμενες στη μνημη  μας.Τα δακρυγονα  και τα  χημικα ασφυξιογόνα  που αβιαστα ερριχναν καποιοι αστυνομικοι ακομη και σε ηλικιωμενους η σε τραυματιες –αθωους πολιτες,εκαναν το γυρο όχι της Ευρωπης αλλα του κοσμου.
Αυτος ο διασυρμος δεν ξεπερνιεται ευκολα.Το συνεφο από τα δακρυγονα,οι σκηνες βιας και το χαος που επικρατει στη χωρα μας μονο τουριστες δεν θα προσελκυσουν.Και μαλιστα αυτή την τοσο δυσκολη εποχη που εχουμε αναγκη την εισροή του χρήματος.
Το αν η κυβερνηση ειχε στοχο να αδειασει την πλατεια Συνταγματος από τους αγανακρισμενους πολιτες που ειχαν συγκεντρωθει αντιδρωντας στο μνημονιο,στη μειωση των μισθων και στα τοσα αλλα που τους πνιξει.
Το αν καποιες οργανωσεις  προανήγγειλαν τα επεισοδια, η το αν καποιοι ειχαν σκοπο να συγκρουσθουν ετσι για να εκτονωθουν με τις αστυνομικες δυναμεις ,δεν μας ενδιαφερει.
Εμεις θιγουμε ότι η κυβερνηση δεν ηταν σε θεση να σταθει στο αναστημα της.Να προστατεψει τους φιλησυχους διαδηλωτες.Υπηρχαν οικογενειες εκει.Οικογενειες με τα μικρα τους παιδια.Υπηρχαν συνταξιουχοι. Αντι οι αστυνομικοι να προστατευουν τους ανημπορους ηλικιωμενους,αντι να  προστατευουν,αυτοι τους χτυπαγαν.Φυσικα και οι περισσοτεροι δεν ηθελαν.Γιατι και αυτοι αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα.Και αυτοι θα ηθελαν να ηταν με πολιτικα στην πλατεια Συνταγματος για να φωναξουν κατά των μετρων.Αλλα είναι αστυνομικοι.Και παιρνουν εντολες από καποιους αλλους.Που και αυτοι –οι αξιωματικοι- που δινουν τις εντολες,παρνουν από καπου αλλου εντολες.Πολιτικες εντολες.
Αυτά που ειδαμε στις τηλεορασεις,αυτό το ντοκουμεντο που αποκαλυψε το Alter Channel και αυτά που απαθανατισαν οι δεκαδες φωτορεπορτερς από τα ελληνικα και ξενα δικτυα,φθανουν για να πουμε ΝΤΡΟΠΗ.
Το βιντεο ντοκουμεντο του Alter εγινε θεμα συζητησης στη Βουλη . Και οι εξηγησεις που δοθηκαν από τον αρμοδιο υπουργο,τον εμπειρο πολιτικο κ.Χρηστο Παπουτση μαλλον δεν επεισαν.Και το ερωτημα είναι γιατι η αστυνομια φερθηκε με το γαντι σ αυτους που φορουσαν μασκες και κρατουσαν στυλιαρα.Γιατι τους φυγαδευσε αναμεσα στις διμοιριες.Γιατι δεν τους προσηγαγε εστω για μια τυπικη ανακριση.Να μας πουν γιατι κρατουσαν στα χειρα τους τα σιδερα η γιατι φορουσαν μασκες σαν αυτους που καποιοι ονομαζουν αντιεξουσιαστες η αναρχικους.Μηπως κατι άλλο συνεβαινε? Παντως ο συνδικαλιστης αστυνομικος κ.Χρηστος Φωτοπουλος ζητησε συγγνωμη για τα εκτροπα.Και είναι προς τιμην του αυτό.
 
Εμεις παντως λεμε ότι αν αυτο που ζησαμε προσφατα λεγεται δημοκρατια τοτε δεν ζουμε στην Ελλαδα αλλα στη Ουγκαντα.Φανταζεστε αυτό να γινοταν στην Αγγλια? Φανταζεστε να ειχαν οι Αγγλοι αυτό το βιντεο??? Θα ειχαν παραιτηθει τουλαχιστον τρεις υπουργοι.Που ακουστηκε να ριζνουν χημικα μπροστα στο προχειρο ιατρειο που ειχαν φτιαξει για να βοηθησουν τους τραυματιες δεκαδες γιατροι και φαρμακοποιοι.Μα είναι δυνατον να ξεφτιλιζομαστε τοσο πολύ διεθνως?
Ευτυχως την υποθεση τους αισχους  ανελαβε η εισαγγελεας κυρια Ραικου.Και θα μαθουμε καποτε την αληθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet