Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ...ΚΥΚΛΩΜΑ!





Με δέος παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στους κόλπους της εκκλησίας. Η μία καταγγελία φέρνει την άλλη. Αγανακτισμένοι παπάδες, κουρασμένοι από τη καταδυνάστευση των ανωτέρων τους, ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Ψάχνουν να βρουν ενα στήριγμα για να καταγγείλουν την αδικία.
Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, θέλω να σας πω ότι οι καταγγελίες συνοδεύονται από ντοκουμέντα. Χαρτιά, αποδείξεις.
Δεν πρόκειται ούτε για λόγια του αέρα, αλλά ούτε γιατί κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν τα απωθημένα τους. Οι ίδιοι οι παπάδες, αγανακτισμένοι με το σύστημα της εκκλησίας -που όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά όλοι δεν θέλουν να ξέρουν-  ζητούν δικαιοσύνη.
Δεν πρόκειται να  αναφερθώ  σε προσωπικές ιστορίες. Ούτε –προς το παρόν- θα αναφέρω  ποιους  μητροπολίτες καταγγέλλουν.
Αυτοί που τα γνωρίζουν πάντως, όταν τους ρώτησα αν πραγματικά είναι σε γνώση τους κάποια περιστατικά, κούνησαν το κεφάλι.
Τι να πουν;  Σιωπούν και κλείνουν τα αφτιά τους. Στη θέση τους θα ντρεπόμουν. Γιατί και  οι παπάδες είναι άνθρωποι, έχουν και αυτοί προβλήματα. Ο μισθός τους δεν φθάνει ούτε για τα τρέχοντα έξοδα.
Κάποιοι τρέχουν 10 και 12 ώρες στα νεκροταφεία για να πάρουν κανένα  πεντάευρω από κανένα τρισάγιο ή κανένα μνημόσυνο.
Ντροπή και αυτό! Να εκμεταλλεύονται τον πόνο των άλλων. Ντροπή να απλώνουν το χέρι από αυτούς που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους.
Όμως αναγκάζονται. Ή μάλλον κάποιοι άλλοι τους αναγκάζουν. Να μη σας πω ότι υπάρχουν παπάδες που μπαίνουν από την πίσω πόρτα σε εστιατόρια για να πλύνουν πιάτα. Ή κάνουν νυχτοκάματα –όχι φυσικά με τα ράσα- σε βραδινή βάρδια ταξί.
Γιατί όμως; Για να ζήσουν έντιμα αφού κάποιοι άλλοι φροντίζουν να τους αφήνουν άφραγκους.
Το ξέρετε ότι υπάρχουν μητροπολίτες, που στέλνουν τους οδηγούς τους και παίρνουν σφραγισμένα τα παγκάρια από τις εκκλησίες; Το ξέρετε ότι υπάρχουν μητροπολίτες που βάζουν πρόστιμα 50 ευρώ για ασήμαντο λόγο;
Αυτοί οι... άγιοι άνθρωποι, που κυκλοφορούν με τους μεγάλους χρυσούς σταυρούς και μοιράζουν ευχές στους πιστούς, είναι αυτοί που καταδυναστεύουν τους παπάδες; Μα, αλήθεια, δεν έχει κανένας μπέσα; Δεν έχει κανένας -μην πω τη λέξη- να σηκώσει το ανάστημά του; Να πει "πού πάμε, βρε; Τι κάνουμε;".
Αν κάποιος σοβαρός ιερωμένος αρχίζει και ψάχνει το τι γίνεται στους κόλπους της Εκκλησίας, να είστε σίγουροι ότι θα τον "φάνε λάχανο". Τόση ψευτιά και τόση υποκρισία δεν έχω ξαναδεί.
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι αυτοί οι "νονοί" στα νυχτερινά κέντρα, που εμείς αποκαλούμε μαφιόζους, είναι "παιδική χαρά" μπροστά στο σκοτεινό κύκλωμα της Εκκλησίας. Και ας μην παραπονιούνται μετά γιατί κάνουν λειτουργίες με άδειες τις εκκλησίες. Αυτοί έδιωξαν τον κόσμο. Αυτοί οι ίδιοι μεγαλοσχήμονες έδιωξαν τη νεολαία.
Για σήμερα δεν θα πω τίποτε άλλο. Θα περιμένω να δω κάποια αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο. Σίγουρα, όμως, αν δεν δω να αλλάζει κάτι, θα αναγκαστώ να βγάλω όχι μόνο ντοκουμέντα, αλλά και ονόματα. Ονόματα μητροπολιτών. Και καλά θα κάνουν να καταλάβουν τα λάθη τους. Να αποδώσουν δικαιοσύνη. Πριν βγουν τα μαχαίρια. Γιατί τότε πολλοί θα ματώσουν. Το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας θα έχουν το λόγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet