Tου Παναγιώτη Σουρέλη
Διεγράφη από τη Ν.Δ. επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, όταν κατήγγειλε τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Και όταν ανέλαβε και πάλι εξουσία, «μέθυσε» από το άρωμά της και ακολούθησε την ίδια τακτική. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος προσέλαβε την κόρη του Εύη (Παρασκευή) στο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας! Η «prionokordela.gr» φέρνει σήμερα στο «φως» τα έγγραφα με την πρόσληψη της γοητευτικής μελαχρινής κυρίας, η οποία έχει αναλάβει να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις δράσεις του… πατέρα της.
Στις 5 Απριλίου του 2011 δημοσιεύτηκε στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στο φύλλο 218 η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την οποία προσλαμβάνονται σε θέσεις δημοσιογράφων η Παρασκευή Τατούλη και ο Απόστολος Τσοράκης. «Με την αριθ. 1093/7−2−2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 243 του Ν. 3852/2010, τον Οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΦΕΚ 131/27−12−2010 τ.Α΄ λαμβάνονται ο Τσοράκης Απόστολος του Σωτηρίου και η Τατούλη Παρασκευή του Πέτρου σε θέσεις Δημοσιογράφων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που διαρκεί όσο και η θητεία του Περιφερειάρχη. (Αρ. βεβ. απόφ. Περιφέρειας Πελοποννήσου: 1023/ 3−2−2011)».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έχασε καθόλου χρόνο. Την επομένη της δημοσιοποίησης της απόφασης στο ΦΕΚ, υπέγραψε την πρόσληψη της κόρης του. Όπως σημειώνεται ρητώς στους όρους της σύμβασης, «το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται αποκλειστικά στον Περιφερειάρχη που έχει έδρα την Τρίπολη, ενώ «η θητεία της δευτέρας εκ των συμβαλλομένων (Εύης Τατούλη) διαρκεί όσο η θητεία του Περιφερειάρχη και η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως και αζημίως για την Περιφέρεια, σε περίπτωση έκπτωσης της δημοσιογράφου ή της αποχώρησης του Περιφερειάρχη». Όσον αφορά τον όρο, ότι «η απόλυσή της λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή η αποδοχή της παραίτησής της ενεργείται αζημίως για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», χαρακτηρίζεται μόνο ως ανέκδοτο, αφού θεωρείται απίθανο ο Περιφερειάρχης να… απολύσει την κόρη του.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Τατούλης και η κόρη του απασχολούν τα Μέσα Ενημέρωσης. Την εποχή που ήταν υφυπουργός Πολιτισμού, είχε γραφτεί στον Τύπου, ότι είχε προσλάβει την Εύη Τατούλη στο υπουργείο. Τότε, ο κ.Τατούλης είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διέψευδε τα δημοσιεύματα. Δημοσιογράφοι, όμως, που κάλυπταν το συγκεκριμένο υπουργείο, θυμούνται την Εύη Τατούλη να έχει άτυπα αναλάβει ρόλο δίπλα στον τότε υφυπουργό, διοργανώνοντας κάποιες εκδηλώσεις του. Εξάλλου, η Εύη Τατούλη ήταν μέλος σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας, που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες…



 http://www.prionokordela.gr