Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ.....ΛΟΥΚΟΥΜΑ!!

 



Τη διακίνηση του… λουκουμά σε παραλία της Χαλκιδικής προσπαθούσε να ελέγξει σπείρα, τα μέλη της οποίας -δύο Βούλγαροι και ένας Έλληνας- εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το Σαββατοκύριακο.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δράστες όταν αστυνομικός παρουσιάστηκε ως μικροπωλητής λουκουμάδων και εκδιώχτηκε από την παραλία από τα μέλη της σπείρας. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν έχει συμμετάσχει με τα χρώματα της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ελληνορωμαϊκή πάλη και παραμένει εν ενεργεία δάσκαλος στο συγκεκριμένο άθλημα.
Όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, την τελευταία περίοδο είχαν συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες για τη δράση της σπείρας στην περιοχή της παραλίας Χρούσου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. «Όπως διαπιστώσαμε, οι δράστες είχαν διώξει από την παραλία τους παλιούς μικροπωλητές, ώστε να πουλάνε μόνο εκείνοι λουκουμάδες», εξηγεί χαρακτηριστικά αστυνομικός.
Σημαντικά κέρδη!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές, οι τρεις άντρες διέθεταν σε καθημερινή βάση συνολικά 500 με 600 λουκουμάδες, τους οποίους πουλούσαν προς δύο ευρώ τον καθένα. «Αγόραζαν μισό ευρώ τον κάθε λουκουμά, ενώ μισό ευρώ για την πώληση κάθε λουκουμά έπαιρναν οι αλλοδαποί πωλητές. Αυτό σημαίνει ότι στη σπείρα έμενε καθαρό κέρδος 500 με 600 ευρώ την ημέρα», τονίζει αξιωματικός της Αστυνομίας. Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως με την πώληση δεν ασχολούνταν οι τρεις συλληφθέντες, αλλά άγνωστοι αλλοδαποί.
Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να στήσουν την παγίδα τους παρουσιάζοντας έναν συνάδελφό τους ως μικροπωλητή. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εμφανίστηκε στην παραλία δήθεν για να πουλήσει λουκουμάδες, αλλά εκδιώχτηκε από δύο άτομα που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή σε χρόνο ρεκόρ.
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν μάλιστα, ως αποθηκευτικό χώρο, ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία» της περιοχής. Από εκεί πήγαιναν και έπαιρναν τους λουκουμάδες για να τους πουλήσουν στην παραλία. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για έλεγχο διαπίστωσαν ότι οι λουκουμάδες βρίσκονταν σε χώρο όπου δεν τηρούνταν οι όροι υγιεινής, δίπλα ακριβώς από τις τουαλέτες και πιθανότατα δεν ήταν κατάλληλοι για κατανάλωση από τους λουόμενους.

http://now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet