Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ


 

Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτέλεσε μια δέσμευση του Βερολίνου να κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιβεβαιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ευρώπη. Οι νέοι όροι επιτρέπουν την επέκταση της γερμανικής επιρροής, την διάσωση τραπεζών, και τη χορήγηση δανείων σε χώρες. Παράλληλα ενισχύουν τη γερμανική ισχύ όσον αφορά στο να καθορίζει πότε θα γίνονται διασώσεις, πως θα εφαρμόζονται, και αυτό εις βάρος των άλλων κρατών μελών, αλλά και των ισχυόντων θεσμών της ΕΕ.
Για να το θέσουμε απλά,  το STRATFOR βλέπει τον μηχανισμό EFSF ως μια απόπειρα της Γερμανίας να φτιάξει την Ευρώπη στα δικά της πρότυπα.
Οι Γερμανοί πολιτικοί όμως δεν μπορούν να το πουν αυτό ούτε στο κοινοβούλιο, ούτε στο εκλογικό τους σώμα. Φανταστείτε τις εξελίξεις, αν είχαμε μια δημόσια συζήτηση στη γερμανική Βουλή, όσον αφορά τα συν και τα πλην της επέκτασης της γερμανικής ισχύος σε ολόκληρη την ήπειρο. Οι αναλυτές θα ήταν απασχολημένοι για μήνες.
Αντί για αυτό, η γερμανική κυβέρνηση περιορίζεται σε κενόλογες αερολογίες για την ευρωπαϊκή ενότητα και ευθύνη. Και αυτό δεν ακούγεται καλά από τον γερμανικό λαό, που πιστεύει πως ήδη πλήρωσε αρκετά για αυτή την ενότητα.
Η Γερμανία αισθάνεται ότι επιχορηγούσε την ΕΕ για πολλά χρόνια, πως πλήρωσε τον λογαριασμό για την επανένταξη της Ανατολικής Γερμανίας, και για την αναμόρφωση των πρώην δορυφορικών χωρών της ΕΣΣΔ. Τέλος, δέχθηκε μια δυσανάλογα υψηλή ισοτιμία για το γερμανικό μάρκο, σε σχέση με τα νομίσματα των υπόλοιπων ιδρυτικών μελών της ευρωζώνης, όταν τέθηκε σε ισχύ το ευρώ πριν από δέκα χρόνια.
Χθες ψήφισε η Bundestag. Τα μέτρα εγκρίθηκαν, αλλά η αμφισβήτηση θα παραμείνει, όπως θα παραμείνουν και πολλές προκλήσεις που θα πρέπει σύντομα να αντιμετωπιστούν.

Stratfor
http://www.realclearworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet