Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

CHAOS COMPUTER CLUB.....

...από χάκερς, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας

 
Chaos Computer Club: από χάκερς, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας
Τα 30 χρόνια του συμπληρώνει φέτος το Chaos Computer Club. Το 1981 μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβανόταν ότι μια πραγματική επανάσταση θα ξεκινούσε με την έλευση του ίντερνετ συγκεντρώθηκε στα γραφεία εφημερίδας του Βερολίνου, η οποία είχε δημοσιεύσει αγγελία-πρόσκληση για συνάντηση όσων ενδιαφέρονται για υπολογιστές. Τα 20-25 αυτά άτομα δημιούργησαν το Chaos Computer Club, στο οποίο συγκεντρώθηκαν σιγά σιγά χάκερς απ'όλη την Ευρώπη.
Το 1984 πραγματοποίησαν ένα από τα πρώτα χάκινγκ στον κόσμο, κλέβοντας τον κωδικό πρόσβασης στους υπολογιστές της τράπεζας Sparkasse και μεταφέροντας το ποσό των 135.000 μάρκων στο λογαριασμό του Chaos Computer Club. Με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο η ασφάλεια των δικτύων έγινε για πρώτη φορά στη Γερμανία αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.
30 χρόνια από την ίδρυσή του, το Chaos Computer Club δεν σπέρνει πια το ''χάος'' σε εταιρίες και τράπεζες. Πολλά μέλη του μάλιστα είναι περιζήτητοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου, όπως η εκπρόσωπος του CCC Κονστάντσε Κουρτς, η οποία είναι μέλος της επιτροπής της γερμανικής βουλής «Διαδίκτυο και Ψηφιακή Κοινωνία».
Αρκετά χρόνια μπροστά από την εποχή τους, σε ένα άρθρο με τίτλο «Γνωρίζατε ότι...» τόνιζαν από παλιά ότι στους 8.000 υπολογιστές του Αμερικάνικου Πενταγώνου είναι συνδεδεμένη ολόκληρη η πολεμική βιομηχανία της χώρας και ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν πρόσβαση στα δεδομένα.
Η υπόθεση θυμίζει κάπως τις σημερινές αποκαλύψεις των Wikileaks. Μόνο που τώρα πλέον η διάδοση του ίντερνετ έχει κάνει τα δεδομένα αυτά προσβάσιμα στον καθένα.
Πηγή: Deutche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet