Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ



Ιταλοί αξιωματούχοι διέψευσαν δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε μυστική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ιταλίας τον Οκτώβριο είχε απαιτήσει την απομάκρυνση του τότε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Το γραφείο του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την πληροφορία και τονίζει ότι το τηλεφώνημα της 20ής Οκτωβρίου 2011 δεν ήταν καθόλου μυστικό.

Στο τηλεφώνημα η καγκελάριος Μέρκελ δεν έθεσε ερωτήσεις σχετικά με ιταλική εσωτερική πολιτική ούτε αιτήματα για «αλλαγή πρωθυπουργού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνομιλία των δύο ηγετών «είχε ως στόχο της μόνο τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση του ελλείμματος, για την υπεράσπιση του ευρώ και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επισημαίνει το προεδρικό γραφείο.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο Βερολίνο δήλωσε ότι «τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να προστεθεί στην ακριβή περιγραφή της συνομιλίας από το γραφείο του Ιταλού προέδρου».

Στο δημοσίευμα της που χαρακτηρίζεται ως αναδόμηση των γεγονότων που περιβάλλουν την κρίση χρέους που απειλεί το ευρώ, η WSJ αναφέρει ότι η Μέρκελ στο νυχτερινό της τηλεφώνημα προς τον 86χρονο Ναπολιτάνο «βάδισε σε ευαίσθητο έδαφος για μια Γερμανίδα καγκελάριο».

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν έναν άγραφο κανόνα, να μην παρεμβαίνει ο ένας στην εσωτερική πολιτική του άλλου. Αλλά η Μέρκελ “έσπρωξε” με ήπιο τρόπο την Ιταλία να αλλάξει τον πρωθυπουργό της, αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορούσε να αλλάξει την Ιταλία», αναφέρει η WSJ.
ΑΠΕ/Γερμανικό Πρακτορείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet