Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ


Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις βελγικής εφημερίδας ότι εν μέσω κρίσης κι ενώ τα καμπανάκια των διεθνών οίκων αξιολόγησης χτυπούν για το Βέλγιο, ο Πρωθυπουργός και οι...
υπουργοί της χώρας θα πάρουν αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Het Nieuwsblad, αύξηση 10% θα δοθεί φέτος στο μισθό του Πρωθυπουργού και των αντιπροέδρων της κυβέρνησης στο Βέλγιο και 8% στο μισθό των υπουργών. Κι αυτό παρ' ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί για τη μείωσή τους κατά 5% κατά τον σχηματισμό της στα τέλη του 2011.


Σύμφωνα με την φλαμανδική εφημερίδα, ο μισθός του Πρωθυπουργού, του σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο, και αυτός των αντιπροέδρων της κυβέρνησης θα ανέλθει από 224.000 σε 248.000 ετησίως και ο μισθός των υπουργών της κυβέρνησης θα ανέλθει από 220.000 σε 238.000, δηλαδή 1.500 ευρώ μηνιαίως.


Η είδηση για τις αυξήσεις αυτές δημοσιεύεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από το Βέλγιο την εξοικονόμηση επιπλέον 1,2 δισεκατομμυρίου ως 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, μετά το επώδυνο κλείσιμο στο τέλος του 2011 ενός προϋπολογισμού λιτότητας που αποσκοπούσε ήδη στην εξοικονόμηση περισσότερων από 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τη χρονιά αυτή.

  http://www.enimerwsi.gr
Compare and Book Your Winter Travel Deals Save up to 65% off! Compare Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet