Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ

 Μεγάλωσε στη φτώχεια σε δύσκολες συνθήκες όμως κατάφερε να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες ενώ τα τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί από όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Βαρδής μιλάει για την Ελλάδα του σήμερα και τις ψευδαισθήσεις των νεοελλήνων. «Η μεγαλύτερη...
Fare Buzz 2012 Flights

ψευδαίσθηση των Ελλήνων είναι ότι αυτοί που ψηφίζουμε για να μας κυβερνήσουν, θα φτιάξουν τα πράγματα. Αλλά για να γλιτώσει η χώρα αυτή - η οποία έχει τις προϋποθέσεις να ζήσει αυτάρκης, αυτόνομη και χωρίς δάνεια - πρέπει πρώτα να βρεθούν εκείνοι που θα αλλάξουν το Σύνταγμα και τη νοοτροπία των ανθρώπων. Του λαού που έμαθε να κρύβει από την εφορία επειδή έβλεπε τι έκλεβαν οι πολιτικοί και τα λόμπι τους.


Μας χαλάσανε. Δεν θέλει πολύ για να χαλάσει ένας λαός. Αλλά φταίμε κι εμείς που χαλαστήκαμε. Ο κόσμος δεν ψηφίζει σοφά, κοιτάει μόνο την πάρτη του και το προσωπικό του συμφέρον. Ψηφίζει από υπολογισμό, επειδή έχει να κερδίσει κάτι από το κόμμα που θα βγει. Οι πιο πολλοί μπροστά στην κάλπη έχουμε φερθεί σαν ηλίθιοι και έχουμε ψηφίσει λάθος», δηλώνει μεταξύ άλλων ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.


Και συνεχίζει: «Δεν φταίει μόνο η ανικανότητα των πολιτικών αλλά και η ηλιθιότητα των ψηφοφόρων. Κάποια στιγμή άρχισα να ελπίζω ότι τώρα που τα πράγματα σιγά σιγά μπαίνουν με τον κακό τρόπο στη θέση τους, ο Έλληνας θα αρχίσει να σκέφτεται περισσότερο που θα δώσει την ψήφο του.


Προχθές όμως είδα τις δημοσκοπήσεις και απογοητεύτηκα. Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία τριάντα τόσα χρόνια κυβερνούν εναλλάξ τα δύο ονόματα που μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Και λες και έχουν μνήμη χρυσόψαρου, οι Έλληνες θυμούνται μόνο την τελευταία διετία του Γιώργου Παπανδρέου και νομίζουν ότι αυτός έκανε όλη τη ζημιά», καταλήγει στην Real.
Unlimited Music, Everywhere. Try Rdio for Free.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet