Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ακολουθώντας το παράδειγμα του νεαρού Τυνήσιου που έγινε η αφορμή για το ξέσπασμα της Αραβικής Ανοιξης, δύο άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν στην Μπολόνια και στη Βερόνα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.
Ένας άνδρας 58 ετών αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την υπηρεσία είσπραξης φόρων στην Μπολόνια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Σε ανάλογη πράξη απελπισίας προέβη σήμερα κι ένας μαροκινός εργάτης, 27 ετών, στην πλατεία του δημαρχείου στη Βερόνα.

Ο 58χρονος οικοδόμος την τελευταία περίοδο είχε μείνει άνεργος. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, με οποίο, η αρμόδια υπηρεσία του κοινοποίησε ότι είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 105.000 ευρώ. Ο Ιταλός οικοδόμος σήμερα στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων και πλησίασε, πεζός, στην είσοδο των γραφείων, όπου αυτοπυρπολήθηκε αφού περιλούστηκε με βενζίνη.

Σε τρεις διαφορετικές επιστολές που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ο απελπισμένος οικοδόμος προσπαθεί να εξηγήσει την πράξη του: «είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους που όφειλε στο κράτος. Τώρα, όμως, δεν αντέχω άλλο», έγραψε, μεταξύ άλλων, στις επιστολές αυτές.

Σήμερα το πρωί, στην Βερόνα, ένας άλλος οικοδόμος, 27 ετών, αλλοδαπός, μετανάστης από το Μαρόκο, επίσης αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν πληρωνόταν από τον περασμένο Νοέμβριο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή - φέρει εγκαύματα στα πόδια και στο κεφάλι - ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

 www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet