Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βλέπουμε ότι οι αντιδράσεις των ανθρώπων σε διαφορετικά κράτη είναι ίδιες. Κι αυτό γιατί η αγωνία, η ανησυχία είναι κοινή, δεν περιορίζεται από σύνορα.
Στην περίπτωση που σας παρουσιάζουμε κατωτέρω, στον Καναδά, εγείρονται αντιδράσεις για τη χρήση Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας, με την οποία θα γίνεται καταγραφή των ασθενειών, της φαρμακευτικής αγωγής, των ιατρικών αξετάσεων των πολιτών, σε βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υγείας της συγκεκριμένης πολιτείας (British Columbia).

Από το δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι οι Καναδοί είχαν ήδη Κάρτα Υγείας (CareCard) η οποία δεν ήταν ηλεκτρονική, ενώ η νέα - για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις - θα είναι Ηλεκτρονική (προφανώς κάρτα με τσιπάκι).


Κατά την γνώμη μας οι Καναδοί θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει και στην προηγούμενη Κάρτα Υγείας, αυτήν χωρίς τσιπάκι. Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται κάρτα με τσιπάκι για να... γίνει καταγραφή σε βάσεις δεδομένων υγείας. Η καταγραφή μπορεί να γίνει και με έναν απλό κωδικό! Αρκεί να έχει δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τα θέματα υγείας. Βεβαίως η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους από την απλή Κάρτα.


Οπότε σε αυτή την περίπτωση το σχόλιο για τους Καναδούς δεν μπορεί να είναι άλλο παρά: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!


id-ont.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet