Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

WIKILEAKS: ΑΦΗΣΑΝ ΤΗ LEHMAN ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ....

Nέα αποκάλυψη από τη Wikileaks, που σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε η Lehman όταν κήρυττε πτώχευση, έγινε μυστική συνάντηση κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων με παράγοντες της αγοράς και συμφωνήθηκε η μεγάλη επενδυτική τράπεζα να αφεθεί στη μοίρα της…
banner

Δεν είναι τυχαίο πως το Stratfor  θεωρούσε βέβαια την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Όπως μάλιστα προκύπτει από ηλεκτρονικό μήνυμα της Stratfor που αποκτήθηκε από το Wikileaks και αναδημοσιεύεται στα ΝΕΑ, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2008, ο αρμόδιος ερευνητής ενημερώνει τους υπόλοιπους στην εταιρεία για τη φημολογία που καλλιεργείται στη Wall Street σχετικά με τη Lehman.
Το μήνυμά είχε τον τίτλο «Η Lehman έτοιμη να φάει χώμα», και έδινε το περίγραμμα των συζητήσεων που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη για διαχωρισμό της τράπεζας σε «καλή», η οποία θα διατηρεί τα στοιχεία που μπορούν να πωληθούν, και σε «κακή», η οποία θα διατηρεί «τη σακούλα με τα άχρηστα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου (subprimes) και άλλα επισφαλή παράγωγα».
Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν η είδηση της κατάρρευσης της Lehman έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, όπως προκύπτει από άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα της Stratfor, υπάρχει πληροφοριοδότης της υπηρεσίας που την ίδια μέρα ήταν παρών στη σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Fed στο Μανχάταν. Το μήνυμα, μάλιστα, τιτλοφορείται χαρακτηριστικά: «Η Γουόλ Στριτ βουτηγμένη στα σκ…ά» («Wall St. firms in deep shit»).
PhotoXpress.com - Best affordable, royalty-free high resolution stock photos and vectors. 25 XXL downloads for $37.50/month.  More plans to choose from. Subscriptions as low as $9.99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet