Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

92ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Το όνομα αυτού, Χάϊμαν Στράχμαν. Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ένας από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία πειρατές του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με τους New York Times, εδώ και οχτώ χρόνια, ο Στράχμαν κατεβάζει και αντιγράφει χιλιάδες αντίγραφα ταινιών. Για ποιο λόγο; Στέλνει όλα αυτά τα...DVD, 4.000 στο σύνολο τους μέχρι σήμερα τουλάχιστον, στα αμερικάνικα στρατεύματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν για να ψυχαγωγούνται εκεί οι φαντάροι.

Ο συνταγματάρχης Μπράϊαν Κουράν, που επέστρεψε πρόσφατα από το Αφγανιστάν, υπολογίζει πως ο Στράχμαν έστειλε στη μονάδα του περίπου δυο χιλιάδες DVD, από το 2008 μέχρι το 2010. Σύμφωνα με τον Κουράν, οι στρατιώτες του είδαν την ταινία "Τρανσφόρμερς" πριν από την κυκλοφορία της στις αμερικανικές αίθουσες.

Το περίεργο είναι πως οι στρατιώτες παραλαμβάνουν τις ακυκλοφόρητες ταινίες χωρίς να γνωρίζουν το όνομα του "ευεργέτη" τους, πόσο μάλλον την ηλικία του. Το παρατσούκλι του που του το έχουν "κολλήσει" οι φανατικοί πλέον οπαδοί του, είναι "Μπιγκ Χάϊ".

Ο Στράχμαν ξεκίνησε να αντιγράφει ταινίες το 2003, χρονιά που πέθανε η σύζυγός του. Επισκέφτηκε μια ιστοσελίδα όπου συγκεντρώνονταν τα αιτήματα στρατιωτών για προμήθειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και παρατήρησε πως πολλοί φαντάροι ζητούσαν ταινίες. Έτσι, ξεκίνησε να μένει ξάγρυπνος τα βράδια, κατεβάζοντας και αντιγράφοντας ταινίες, μια πρακτική που ασκεί μέχρι σήμερα.


Προς το παρόν, η ένωση των κινηματογραφικών στούντιο της Αμερικής δεν έχει παρέμβει. Εκπρόσωπος τους αρκέστηκε στο να πει πως είναι ευγνώμονες που μπορούν να παρέχουν ψυχαγωγία για τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο ίδιος ο Στράχμαν λέει πως αν δεν ήταν 92 ετών θα ήταν σίγουρα στη φυλακή, χωρίς ωστόσο να μετανιώνει για την παράνομη δράση του.


Το μοναδικό του όφελος από τη δραστηριότητά αυτή, είναι οι ευχαριστήριες επιστολές των στρατιωτών που γεμίζουν μέχρι στιγμής επτά μεγάλα ντοσιέ. Τώρα, τους ετοιμάζει νέες ταινίες στον αντιγραφέα του που μπορεί να παράγει μέχρι 7 κόπιες DVD ταυτόχρονα. Και τι θα δουν σε πρώτη προβολή σήμερα τα αμερικάνικα στρατεύματα στο Αφγανιστάν; Το "
Moneyball" με τον Brad Pitt και το οσκαρικό "The Artist".

 http://www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet