Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ

Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους
εργαζομένους να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους, όταν έχει πολύ ζέστη... και καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρει πρόσφατη έρευνα επιστημόνων.

Η έρευνα αναφέρει ακόμη ότι το προσωπικό θα έπρεπε να μπορεί να φορά και σορτς στον εργασιακό χώρο, ενώ τα ταβάνια στις αίθουσες πρέπει να είναι βαμμένα άσπρα.


Ερευνητές από το University College London προτείνουν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!


Έτσι λοιπόν, τα ταβάνια πρέπει να είναι βαμμένα λευκά για να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και να «δροσίζουν» τα κτίρια.


Οι επιστήμονες προτείνουν ακόμη ότι στις πόλεις θα πρέπει να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου, όπως πάρκα και κήποι, ώστε να μειώνεται η θερμοκρασία ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αναψυχής και να τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργούν και διάφορα τρόφιμα.


Η επικεφαλής της μελέτης, Yvonne Rydin, δήλωσε στη Daily Telegraph ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη.


Οι εργοδότες πρέπει να είναι ευέλικτοι στα ωράρια εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πιο νωρίς στη δουλειά τους, πριν ακόμη ανέβει πολύ η εξωτερική θερμοκρασία και να τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα τις ώρες που σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες.


Συνιστά ακόμη να μην τους αναγκάζουν να φορούν γραβάτες και σακάκια και να υπάρχει πάντα πρόσβαση σε δροσερό νερό.

medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet