Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΕΊ΄ΝΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ ..
εντόπισαν μια καρκινική πρωτεΐνη του προστάτη η οποία ελπίζεται ότι θα οδηγήσει σε νέα διαγνωστικά τεστ αλλά και σε θεραπείες για τη νόσο.
Ένα γονίδιο που ονομάζεται PRKCZ κωδικοποιεί για την παραγωγή της πρωτεΐνης η οποία πιστεύεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση επιθετικού καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Cancer».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ Κρις Φόστερ «εντοπίσαμε μια αλληλουχία του γονιδίου PRKCZ σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη η οποία εκφράζεται ανεξαρτήτως της φυσιολογικής εκδοχής του γονιδίου. Η πρωτεΐνη που παράγεται από αυτό το γονίδιο περιέχει μια μοναδική ενεργή περιοχή». Σύμφωνα με τον καθηγητή επόμενος στόχος της ομάδας είναι να φανεί ποιον ακριβώς ρόλο παίζει αυτή η πρωτεΐνη στον καρκίνο του προστάτη. «Εάν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι προάγει την επιθετικότητα της νόσου, τότε θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέα φάρμακα προκειμένου να μειώσουμε τη δράση της».

tovima.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet