Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος μπορεί να προστατεύει έναντι του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές που δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους στο περιοδικό «Neurology».
Οι ερευνητές  διαπίστωσαν ότι από τους περισσότερους από 37.000 άνδρες των οποίων η υγεία παρακολουθήθηκε επί μία δεκαετία, εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας διέτρεχαν κατά 17% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν ενέδιδαν στο γλύκισμα.
«Η ευεργετική επίδραση (στον οργανισμό) από την κατανάλωση σοκολάτας αναφορικά με το εγκεφαλικό μπορεί να συνδέεται με τα φλαβονοειδή που περιέχει», γράφει η επικεφαλής της μελέτης Σουζάνα Λάρσον, του Karolinska Institute της Στοκχόλμης.

Χωρίστηκαν σε 4 ομάδες με βάση την ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωναν, με την ομάδα της μικρότερης κατανάλωσης κατά μέσον όρο να μην καταναλώνει σοκολάτα κάθε εβδομάδα και την ομάδα με τη μεγαλύτερη να καταναλώνει 63 γραμμάρια.

Συγκρίνοντας τις ομάδες, η έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα είναι η αιτία για τον μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Όπως υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Λίμπμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος Νευρολογίας στο Cushing Neuroscience Institute στο Μανχάσετ της Νέας Υόρκης, η θεωρία ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο παραμένει απλά μια θεωρία, ενώ φλαβονοειδή περιέχει μία ευρεία κατηγορία πολύ πιο υγιεινών τροφίμων, όπως τα μήλα, τα λάχανα, τα μπρόκολα, η σόγια και τα καρύδια.

«Δεν γίνεται να αρχίσουμε να συμβουλεύουμε τον κόσμο να καταναλώνει σοκολάτα με βάση αυτό. Αναλογιστείτε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2», σημειώνει ο Λίμπμαν.
Οι ερευνητές προειδοποίησαν για τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών που περιέχεται στη σοκολάτα και σημειώνουν ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας ίσως να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στους άνδρες, σύμφωνα με μια σουηδική μελέτη.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποίησε η ίδια τον περασμένο χρόνο κατέληξε σε παρεμφερή συμπεράσματα για τις γυναίκες.

Τα φλαβονοειδή -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν τα φρούτα, τα λαχανικά, η μαύρη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί- μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση, στα επίπεδα της χοληστερόλης και στην αγγειακή λειτουργία, σύμφωνα με μελέτες.
http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet