Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ

Δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του ιστορικού ηγέτη
των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ το 2004 άρχισε η εισαγγελία της Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο των Παρισίων, όπως ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
Δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ το 2004 άρχισε η εισαγγελία της Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο των Παρισίων, όπως ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η έναρξη της έρευνας διατάχθηκε στα πλαίσια της μήνυσης κατ' αγνώστου για δολοφονία που είχε καταθέσει στις 31 Ιουλίου η χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη, η Σούχα Αραφάτ. Ο Γιάσερ Αραφάτ είχε καταλήξει στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί ντε Κλαμάρ, κοντά στο Παρίσι.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά την ανακάλυψη ποσοτήτων πολωνίου, μίας ιδιαίτερα τοξικής ραδιενεργού ουσίας στα προσωπικά αντικείμενα του πρώην ηγέτη, δεδομένο που αναζωπύρωσε τις εικασίες για πιθανή δηλητηρίαση του Αραφάτ.

Η παλαιστινιακή ηγεσία και οι οικείοι του Αραφάτ είναι ακράδαντα πεπεισμένοι πως ο πρωτοστάτης του παλαιστινιακού σκοπού έχει δολίως δηλητηριαστεί. Την Παρασκευή, το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάννης ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τη σορό του Αραφάτ, έπειτα από την άδεια που έδωσε η χήρα του για την διερεύνηση της πιθανής ανίχνευσης πολωνίου στο σώμα του νεκρού ηγέτη.

Ένας, ή περισσότεροι ανακριτές, που θα προΐστανται των ερευνών που διέταξε η εισαγγελία της Ναντέρ-η οποία είναι αρμόδια για τα δρώμενα στο Περσί ντε Κλαμάρ-πρόκειται να ορισθούν εντός των προσεχών ημερών.

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Ναντέρ, η παλαιστινιακή πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της και χαιρέτισε την έναρξη της ερευνητικής διαδικασίας.

"Χαιρετίζουμε την απόφαση τούτη", τόνισε εκ μέρους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ο κύριος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ, τονίζοντας πως ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής είχε "ζητήσει επισήμως από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μας συνδράμει ώστε να ερευνήσουμε τις συνθήκες του μαρτυρίου του πρώην προέδρου Γιάσερ Αραφάτ".
http://news.gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet