Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή (31 Αυγούστου/14 Σεπτεμβρίου 1922 
με το παλαιό και νέο ημερολόγιο, αντιστοίχως) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και ειδικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr .
Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το Αρχείο της ΕΡΤ θα παρουσιάζει σταδιακά στον διαδικτυακό του τόπο ιστορικά ντοκιμαντέρ, σειρές εποχής, εκπομπές λόγου και πολιτισμού, σπάνιο φωτογραφικό υλικό αρχείου και ραδιοφωνικά αφιερώματα, μέσα από τα οποία καταγράφεται η μακραίωνη ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού, η τραγική κατάληξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο ξεριζωμός, η εγκατάσταση και η ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, από το ραδιοφωνικό αρχείο της ΕΡΤ θα παρουσιαστούν τρεις εκπομπές με αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων και μαρτυρίες επιζώντων της καταστροφής, καθώς και 31 συνολικά φωτογραφίες με πλήρη τεκμηρίωση από τις Συλλογές Πέτρου Πουλίδη και Μικρασιατικής Εκστρατείας, κυριότητας ΕΡΤ.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος ψηφιοποιήθηκαν και θα παρουσιαστούν επεισόδια από τις σειρές εκπομπών που πρόσφατα μεταδόθηκαν από την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ, όπως «ΡΙΜΕΪΚ», «ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ», «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ», «Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ», «ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΑΣ» και «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ», από τις σειρές ντοκιμαντέρ «ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ», «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...», «Η ΣΜΥΡΝΗ... ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ» και «ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΣ», καθώς και από τις ιστορικές σειρές της ΕΡΤ «ΓΑΛΗΝΗ», «ΡΙΖΩΜΑ» και «ΛΩΞΑΝΔΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet