Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΣΤ DNA ΑΘΩΩΣΕ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗ ΣΤΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ


Έχει περάσει σχεδόν τη μισή ζωή του στη
φυλακή της Louisiana περιμένοντας να εκτελεστεί η θανατική του ποινή...για τον θάνατο της 14χρονης Crystal Champagne.
Σήμερα στα 38 του, μετά από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, ο Damon A. Thibodeaux αθωώθηκε μετά από τεστ DNA.

Ήταν το 1997 όταν η 14χρονη Crystal βρέθηκε νεκρή κάτω από μία γέφυρα με κατεβασμένο το παντελόνι και ένα σχοινί στον λαιμό της με το οποίο την είχαν στραγγαλίσει.

Η νεαρή ήταν ξαδέλφη του Thibodeaux. Εκεινή την εποχή οι αρχές των ανέκριναν για εννέα ώρες. Τελικά ομολόγησε πως έκανε αυτός το ειδεχθές έγκλημα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τελικά σε θάνατο.

Ωστόσο μετά από δύο χρόνια φυλάκισης ο Thibodeaux άσκησε έφεση υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά από πιέσεις, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο για την καταδίκη του πέραν της ομολογίας του.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2007 και το τεστ DNA απέδειξε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο δολοφόνος του μικρού κοριτσιού η οποία δεν είχε πέσει ούτε καν θύμα βιασμού.

Τελικά η καταδίκη ακυρώθηκε και ο άνδρας θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο εισαγγελέας τόνισε πως θα ξεκινήσουν οι έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Μετά τη δίκη όταν ρωτήθηκε πως νοιώθει απάντησε. “Νιώθω ελεύθερος”

Από το 2000 το που ξεκίνησε το Innocence Project έξι θανατοποινίτες έχουν αθωωθεί μετά από εξέταση DNA στην πολιτεία της Louisiana.
enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet