Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ...ΣΑΝΤΑΜ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΣΙ;

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τη συνταρακτική δολοφονία
που έλαβε χώρα κοντά στην λίμνη Ανεσί των γαλλικών Άλπεων στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο και ενώ οι έρευνες τόσο της βρετανικής όσο και της γαλλικής αστυνομίας συνεχίζονται, γερμανικές πηγές τώρα θέλουν ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό από την περιουσία του Saddam Hussein να κρύβεται πίσω από τη μυστήρια υπόθεση!

Ο 50χρονος Saad al-Hilli, ο πρώην ιρακινός κατάσκοπος που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την σύζυγο του, την πεθερά του και έναν περαστικό ποδηλάτη από άγνωστο ένοπλο, ενδέχεται να συνδέεται με την εκμετάλλευση ενός τραπεζικού λογαριασμού του πατέρα του (απεβίωσε πέρυσι) που περιείχε περίπου 1.000.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά υπολογίζεται ότι προέρχονται από την ανάληψη ύψους 620.000.000 λιρών της κεντρικής ιρακινής τράπεζας το 2003 από την περιουσία του πρώην δικτάτορα, τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν σε λογαριασμούς τρίτων στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένας εξ αυτών πιθανολογείται ότι ήταν ο πατέρας του Saad, φήμη που ενισχύεται από την ανώνυμη μαρτυρία στον βρετανικό τύπο ενός γείτονα του δολοφονηθέντος σχετικά με τον τσακωμό μεταξύ πατέρα και γιου όσον αφορά μια κληρονομιά. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο αδερφός του al-Hilli θεωρείται ένας από τους υποκινητές ή δράστης της δολοφονικής επίθεσης, σενάριο που είχε κάνει την εμφάνισή του από την πρώτη στιγμή.

Οι γαλλικές αρχές προσανατολίζονται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήταν ένας και δεν κρύβεται πίσω από την εκτέλεση ομάδα οργανωμένων επαγγελματιών εκτελεστών.

Κι ενώ το ενδεχόμενο η «υπόθεση Ανεσί» να αποτελεί ένα κατασκοπευτικό θρίλερ ενισχύεται από τις αποκαλύψεις περί λογαριασμού του Σαντάμ, μία δήλωση εισαγγελικού λειτουργού δείχνει ότι όλα τα «μέτωπα» παραμένουν ανοιχτά. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Eric Maillaud λέει στην εφημερίδα Le Monde ότι υπάρχει περίπτωση τη δολοφονία να οργάνωσε απλώς ένας ψυχολογικά διαταραγμένος άνθρωπος.

Στο σημείο, βρέθηκαν κομμάτια ενός Luger Po6, όπλο που κατασκεύαζε ο ελβετικός στρατός τις δεκαετίες 1920-30.
Οι γάλλοι ερευνητές απορρίπτουν το σενάριο «Σαντάμ» και ο επικεφαλής της έρευνας, Colonel Benoit Vinnemann, δήλωσε σχετικά: «Οι φήμες περί Hussein είναι ψευδείς. Καμιά πληροφορία από καμιά χώρα δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο.»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδηλάτης που έτυχε να περνάει από το σημείο του μακελειού με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός την ζωή του από τα πυρά, ήταν ο 45χρονος Sylvain Hillier, πυρηνικός επιστήμονας ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία που προμήθευε εξοπλισμό πυρηνικής ενέργειας. Οι προχωρημένες έρευνες, πάντως, θεωρούν πως ο Hillier δεν ήταν ο στόχος, αλλά απλώς ένας άτυχος περαστικός.

Πηγή: The Ιndependent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet